Svenska Axels fenomenala fotografi sprids som en löpeld över världen.

När Axel Hagström den 19:e mars var ute för att fotografera i närheten av Ramsvik i Sotenäs kommun lyckades han fånga något alldeles otroligt på vårhimlen. – Jag tog en serie med bilder när fåglarna flög förbi och fick nästan en chock när jag tittade på resultatet, säger Axel Hagström till Bohusläningen.

Det visade sig nämligen att Axel tagit sin bild i exakt rätt sekund och hade lyckats fånga när gässen flög i en formation i form av en fredsduva.

Och nu har hans otroliga bild fått stort genomslag på nätet och sprids som en löpeld – såväl svenska som utländska medier har kontaktat honom för att få veta mer om hur han lyckades ta den otroliga bilden.

– Det ringer i telefonen i stort sett hela tiden och jag måste ha telefonen på ljudlöst för att få lite lugn och ro, säger Axel Hagström till Bohuslänningen.

Axel själv tar det uppmärksamheten med ro men vågar sig ändå på en gissning till varför filmen fått sådant otroligt genomslag.

– Jag vet inte varför intresset för bilden blivit så stort, säger han. Kanske handlar det om naturens reaktion på den senaste tidens terror runt om i världen.

”Jag måste ha telefonen på ljudlöst för att få lite lugn och ro”Medier från hela världen ringer västsvenske amatörfotografen om hans ovanliga bild.

Publicerat av Göteborgs-Posten den 29 mars 2016

Publicerad av Newsner Häftigt, gilla gärna