Svenska Sara åkte till Irland och hittade sin dubbelgångare. Bilderna får nu tusentals människor att häpna.

Du har säkert fått höra någon gång att du är lik en annan människa. Det kan vara stora eller små drag, men oavsett vilket så är det häftigt att vi kan likna människor som vi inte på något sätt är släkt med. Men ibland kan det nästan bli kusligt. Ett sådant exempel är svenska Sara Nordström, som lyckades hitta sin irländska dubbelgångare Shannon. Det måste nästan ha varit som att titta i en spegel när de möttes – för ärligt talat ser jag ingen skillnad när jag tittar på bilderna.

För ungefär en månad sedan skapade svenska Sara Nordström ett konto på sajten Twin Strangers, en organisation som hjälper folk att hitta sina dubbelgångare. Därefter dröjde det inte länge innan 17-årige Sara satt där helt förstummad. Hon hade nämligen hittat sin exakta kopia.

– Efter bara några sökningar kom jag över Shannon från Irland. Mina vänner trodde faktiskt att bilder på Shannon var jag, säger Sara Nordström i ett inslag som Twin Strangers har gjort om dubbelgångarna.

Sara tog kontakt med 21-årige Shannon Lonergan och snart bestämde de sig för att mötas i den irländska staden Dublin. Väl där gav verkligheten exakt samma bild som de foton de hade tittat på i förväg.
– Vi bara stod där som, åh herregud, det här är så konstigt, säger Shannon i inslaget.

Titta bara själv:

Bildkälla: Youtube

doppelgangers6

doppelgangers5

doppelgangers4

doppelgangers3

doppelgangers2

doppelgangers1

Förutom liknande drag som läppar, leende och ansiktsuttryck märkte de två unga tjejerna även att de delade flera gemensamma intressen.
– Ju mer jag var med henne, desto mer såg jag i mig själv, säger Sara i videoklippet.

Här kan du se hela inslaget om de två dubbelgångarna Sara och Shannon:

Jag tycker verkligen det är häftigt att två människor som inte har någon koppling till varandra kan vara så kusligt lika. Gilla gärna om du håller med.