The Simpsons förutspådde att Trump skulle bli president – för 16 år sedan

Under onsdagsmorgonen, svensk tid, stod det klart att Donald Trump blir USA:s nästa president.

En överraskning enligt många, men kanske var det bara en tidsfråga.

I den animerade tv-serien The Simpsons förutspådde man nämligen att Trump skulle bli president – för 16 år sedan.

The Simpsons har ofta hyllats för sin träffsäkerhet kring samhällsfenomen – och nu har skaparna av serien återigen fått se sina profetior slå in.

Det är i avsnittet ”Bart to the Future” från år 2000 som karaktären Bart reser framåt i tiden och ser att systern Lisa har blivit USA:s första kvinnliga president. Där visar det sig också att hennes föregångare som president var just Donald Trump – och att hans ämbetsperiod har satt USA i ekonomisk knipa.

– Det var en varning till USA, minns manusförfattaren Dan Greaney i en intervju med Hollywood Reporter.

Han fortsätter:

– Det kändes som det sista logiska steget innan botten var nådd. Vi pitchade idén eftersom den stämde bra överens med visionen att USA var på väg att tappa greppet.

Skaparen av The Simpsons, Matt Groening, är inne på samma spår.

– Vi förutspådde att han skulle bli president år 2000. Men han var givetvis det mest absurda namnet som presidentkandidat vi kunde komma att tänka på just då, och så är det fortfarande. Det är långt bortom satir, säger han till The Guardian.

Här kan du se klippet från år 2000 där Lisa talar om sin föregångare, president Donald Trump:

För 16 år sedan användes det som ett osannolikt skämt – nu är det verklighet. Dela gärna vidare så fler kan läsa om manusförfattarnas kusliga profetia!