Tjuvens oväntade ursäkt kommer återställa din tro på mänskligheten.

Jag tror att alla människor är goda egentligen. Tyvärr finns det alltid alldeles för många som överbevisar mig. Därför blir jag så glad när den här typen av berättelser dyker upp, även om jag inte kan låta bli att tycka synd om tjuven…

I tyska Essen ligger populära Café Nord. Vanligtvis brukar de vara förskonade från stök och stölder, åtminstone enligt dem själva. Men för några veckor sedan försvann två svarta damjackor.

Det är aldrig kul att bli av med sina grejer och det är sällan man faktiskt återser dem igen. Den här tjuven fick dock dåligt samvete och lämnade tillbaka jackorna i en påse. Tjuven hade även satt en lapp på påsen, tillsammans med fem euro:

”Jag stal det här den 14 augusti 2015. Jag är så ledsen. Jag kommer i alla fall till helvetet. Jag är så ledsen. Men jag har tvättat dem och dessutom lagt till 5 Euro till en tröst-öl. ”

Foto: Café Nord.

primark

Den här händelsen är både rolig och fantastisk. Jag önskar att mina stulna saker hade återlämnats på samma sätt. När jag läser lappen och den otroliga ångest som lyser igenom tycker jag till och med synd om tjuven. Och att jackorna dessutom var tvättade, helt fantastiskt! Hoppas att fler kan inspireras av det här – det är aldrig för sent att förändras!

Enligt Café Nords Facebook-sida väntar man ännu på den lyckliga ägaren.

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.