Utmaning: Kan du hitta den dolda mobilen i bilden?

Den här bilden sprids just nu som en löpeld på nätet och får tusentals människor att slita sitt hår. Anledningen? Det är en riktigt tuff utmaning som verkligen kräver att man gnuggar sina geniknölar riktigt rejält. Jag gillar personligen liknande utmaningar väldigt mycket och till mina personliga favoriter hör den över 100 år gamla teckningen föreställandes en anka och en kanin. Den gången behövde jag några minuter innan jag kunde lista ut vad bilden föreställde. Men den här gången fick jag sitta mycket längre än så för det här var sannerligen klurigt. Försök själv genom att kolla på bilden här under. Och du, blir det för svårt hittar du svaret längst ner!

Den här bilden föreställer ett vardagsrumsbord ståendes på en mönstrad matta. Och någonstans i bilden finns en mobiltelefon gömd. Kan du hitta den?

matta
FOTO: Jeya May Cruz (Facebook)

Bilden har spridits på nätet den senaste tiden och fått tusentals människor att slita sitt hår av frustration. En idé för att lättare hitta mobilen kan vara att dela in bilden i fyra avdelningar för att lättare luska fram mobilen.

mattknep
FOTO: Jeya May Cruz (Facebook)

Hittar du den fortfarande inte? Ledtråd: titta i det övre högra hörnet, alldeles i närheten av bordsbenet.

matta4
FOTO: Jeya May Cruz (Facebook)

Jag erkänner villigt att jag faktiskt inte hittade den förrän jag fick se svaret. Anledningen är nämligen att mobilen har samma mönster på skalet som mattan har. Det enda som gör är att den syns är den runda kameran på mobilens baksida som avslöjar att den ligger på mattan. Nedan får du facit, om du inte orkar leta längre:

matta3
FOTO: Jeya May Cruz (Facebook)

Visst var det lurigt? Dela nu vidare med dina vänner för att se om de klarar av den luriga utmaningen!