”Hänsynlösa spelet som ska frälsa PlayStation”. Så bra är nya ”Bloodborne”.

Det är spelet som ska frälsa Sonys PlayStation 4.
Nu väntar gamers världen över på ”Bloodborne”:
”Första timmen var lika fruktansvärd som den var underbar”, lyder Aftonbladets första utlåtande om spelet.

PS4_presenterar

Det är en av 2015-års mest efterlängtade releaser.
”Bloodborne” har varit en snackis i gamingkretsar ända sedan det först börjades ryktas om projektet.

En av anledningar till hajpen är regissören Hidetaka Miyazaki. Han har sedan tidigare ”Dark Souls” och ”Demon´s soul” på meritlistan, som båda räknas till två av de mest unika PlayStation-titlarna någonsin. När han nu återvänder som regissör för ”Bloodborne” är förväntningarna naturligtvis skyhöga.

Veckan innan släppet lät Sony utvalda recensenter testa en demoversion av ”Bloodborne”. Mottagandet har varit minst sagt positivt och spelet har beskrivits som ”vackert”, ”groteskt” och ”våldsamt”. Vissa har hävdat att ”Bloodborne” är den enda anledning du behöver för att skaffa ett PS4.

bb2

Aftonbladets spelrecensent var en de som förhandstestade ”Bloodborne”. Hans utlåtande lyder bland annat:
”Första timmen var lika fruktansvärd som den var underbar”.

Och:

”Redan efter tio minuter vandrar man in på ett torg där ett femtontal bybor med högafflar och facklor står och frustar. Välkommen till slakten, liksom. Man undrar ju hur ”Fifty shades of Grey” hade sett ut om Miyazaki fått regissera den”.

I ”Bloodborne” rör sig spelaren i den antika staden Yharnam, som förbannats med en märklig epidemi som sprider sig genom staden. Död och galenskap lurar i varje gathörn och bakom varje krön. För att överleva gäller det att upptäcka stadens allra mörkaste hemligheter.

bb1

Under staden hittar man Chalice Dungeons: Vidsträckta ruiner som ringlar sig under hela Yharnam. De slumpas fram och förändras beroende på vem som upplever dem, vilket ger spelet ett högt omspelningsvärde.

Spelet släpps den 25 mars.

Testa spelet och utmana din rädsla – här kan du beställa ditt exemplar av ”Bloodborne”. (Annons från Sony PlayStation)