Världens mest 9 hemsökta platser.

Jag kommer ihåg när jag var liten och var tvungen att gå igenom en liten skogsdunge för att komma till skolan. På morgnarna på vintern var det nästan kolsvart och jag minns mycket väl hur läskigt det var. Jag minns också min farmor och farfars mörka källare som jag var tvungen att gå ner till för att slänga soporna. Den branta trappan knarrade något förskräckligt och där nere fanns pannrummet som jag trodde skulle explodera och äta upp mig varje gång. Fy, jag har fortfarande mardrömmar om den där källaren. Men detta är inget jämfört med de här nio mest hemsökta platserna i världen. Jag kan inte låta bli att bli nyfiken, samtidigt som jag knappt vågar läsa om dem. Jag får kalla kårar i hela kroppen. Inte en chans att jag skulle våga besöka dem, inte ens om jag fick hålla någon i handen.

1. Övergivet sjukhus i Jeanette, utanför Pittsburgh, USA.
Sjukhuset stängdes 2006 och har sedan dess varit övergivit. Den som vågar sig in möts av smutsiga sjukhussängar, gamla kanyler och vävnadsprover. Många är oroliga för det potentiellt farliga miljöavfallet och det finns rykten om att radioaktivt material och övernaturliga krafter finns på sjukhuset. Jag får kalla kårar bara av att titta på bilderna.

Bild

621959_404350609623098_762760081_o-600x339

Bild

614736_404348509623308_1269595116_o-600x339

Bild

257962_404350306289795_1557749012_o-600x821

2. Isla de las Muñecas, Mexiko.
Isla de las Muñecas – Dockön, ligger söder om Mexico City. När Don Julian Santana Barrera besökte ön för många år sedan hittade han en död flicka vid vattnet. Hon ska ha drunknat och hennes docka flöt i vattnet. Efter 50 år ska Julian själv ha hittats död på samma ställe. Nu har ön blivit en turistattraktion och besökare hänger upp dockor runtom på ön. Men det är inga vanliga dockor, det sägs att de viskar till varandra och rör på sina armar och huvud under nätterna. Läskigt!

Bild

640px-Xochimilco_(isla_de_las_muñecas)

Bild

muuune

3. Prästgården, Borgvattnet, Jämtland.
Mystiska väsen har skrämt boende på Prästgården sedan 1800-talet, vilket gjort att platsen sägs vara den mest hemsökta i Sverige. Om du kommer hit ska du akta dig för den gamla pigan. En präst gjorde henne gravid och hon spärrades in i skafferiet tills barnet var fött och dödat. Nu sägs det att hon hemsöker gården och låter inga gäster vara ifred. Många personer som har besökt stället har flytt mitt i natten och vägrat hämta sina personliga saker. Den som klarar av att sova här belönas med ett diplom och frukost.

Bild

Skärmavbild 2015-09-11 kl. 17.53.24

Bild

Skärmavbild 2015-09-11 kl. 17.54.35

4. Eastern State Penitentiary, Philadelphia, USA.
Eastern State Penitentiary är ett gammalt fängelse som var i drift mellan 1829 och 1971. Fängelset var känt för sin våldsamma stil och personer som Al Capone satt inspärrade här. Det sägs att det har spökat här sedan 1940 och sedan 70-talet har de oförklarliga sakerna bara blivit fler. Flera personer har sett en mörk vålnad som brukar synas i vakttornet och andar har setts i flera celler. Hör du ett elakt kacklande ljud kommer det säkert från mytomspunna cell 12.

Bild

1280px-ESP

Bild

Eastern_State_Penitentiary_-_Philadelphia_-_Pennsylvania_-_11

5. Häringe slott, Västerhaninge.
Slottet, som bland annat ägdes av Gustaf II Adolf, fungerar i dag som hotell och har många gastkramande historier. Personal och gäster brukar berätta om mystiska händelser som får vem som helst att höja på ögonbrynen. Ett av slottets spöken ska vara en 400 år gammal munk. Och flera gäster har berättat att de känt hur en iskall pojke krypit ned i deras säng. Ryktet säger att det är en 2-årig pojke som vanvårdades efter moderns död som hemsöker slottet. Hade du vågat övernatta här?

Bild

Häringe_slott_interiör_2014a

6. Atalantkryssaren Queen Mary, USA.
En gång i tiden var Queen Mary ett av världens flottaste fartyg. I dag har lyxen bytts ut mot skrik och kårar. Det sägs att hundratals passagerare som dött ombord hemsöker fartyget. En kock som jobbade på kryssaren under andra världskriget ska ha grillats levande i sin ugn av soldater som hatade hans mat. De som har besökt båten, som i dag är ett hotell, säger att hans plågade vrål fortfarande ekar. Samtidigt hörs desperata förlista sjömän bulta på fartygets skrov.

Bild

RMS_Queen_Mary_Long_Beach_January_2011_view

7. La Noria och Humberstone, Chile.
De här chilenska städerna var förr i tiden hem för en blomstrande gruvindustri. Men efter flera motgångar kollapsade städerna i slutet på 50-talet. Städerna övergavs och har sedan dess varit helt öde. Behandlingen av gruvarbetarna ska ha varit på gränsen till slaveri. Det sägs att de döda på La Norias kyrkogård tar sig upp på kvällarna och vandrar omkring. Det är så obehagligt att boende i närliggande staden Iquique vägrar att besöka de före detta gruvstäderna.

Bild

la no

Bild

8438166479_12d85707cb_z

8. Kronobergs slott, Småland.
Det här slottet, eller numera ruinen, liggen på en liten holme i Helgasjön och är från 1400-talet. För 500 år sedan ska en präst ha gift sig i hemlighet med en underskön jungfru. När deras romantiska historia blev känd bannlystes prästen. Hans förtvivlade fru kastade sig ut från ett av slottets torn och dränkte sig i sjön. Nu sägs det att en vit skepnad brukar synas gå omkring på murarna under ljusa sommarnätter. Man hör hennes klagorop och sedan störtar hon ner i det kalla vattnet och försvinner.

Bild

k

9. Fairmont Banff Springs, Kanada.
Det här lyxhotellet från slutet av 1800-talet har hemsökts i många, många år. De som vågar sig hit säger att de sött på en portier klädd i uniform på nionde våningen. Han beter sig konstigt och efter att ha hjälpt gästerna försvinner han bara. Man tror att det är den före detta anställda Sam Macauley som härjar. Han dog 1967 i samband med sin pension. En annan som hemsöker hotellet är en kvinna som dog här på sin bröllopsnatt efter att ha ramlat från marmortrapporna. Gäster har berättat om ett kusligt och kallt drag vid de här trapporna.

Bild

Banff_Springs_Hotel

I TNT:s nya serie ”PROOF” vi får följa kirurgen Carolyn Tyler (Jennifer Beals) i hennes jakt efter svaret på frågan ”Vad händer efter döden?”. Programmet visas exklusivt på TNT på måndagar klockan 21.55. Här kan du läsa mer om PROOF. (Annons från TNT)