Du gjorde det Emma! Aldrig mer kommer OS hållas i anti gay-land. Här är nya reglerna från IOK.

Du gjorde det Emma! Aldrig mer kommer OS hållas i anti gay-land. Här är nya reglerna från IOK.

Internationella olympiska kommittén har godkänt förslag 14 i i den olympiska agendan 2020 att inkludera antidiskriminering med hänsyn till sexuell läggning i paragraf 6 vid en omröstning i Monaco. Nu säger den: Alla form av diskriminering av land eller person med hänsyn till ras, religion, politik, kön eller någonting annat går inte att kombinera med den olympiska andan.

Det var under VM i Moskva som Emma Green skapade rubriker världen över. Med målade regnbågsnaglar visade hon att hon stod upp för mänskliga rättigheter. Självklart var det en tydlig signal mot Rysslands anti gay-lagar.
Sedan hölls vinter-OS i ryska Sotchi, men en sådan sak kommer alltså aldrig hända igen. Emma Green var inte ensam. Men tack vare personer som henne som visade vägen och påverkade en värld att visa sin avsky mot diskrimineringen i Ryssland har de nya reglerna införts.
”Det här är ett stort steg framåt för den olympiska rörelsen. Särskilt för de idrottare, åskådare och boende i arrangerande OS-länder som identifierar sig inom HBTQ”, säger Shawn Gaylord från Human Rights Watch till lgbtfeed.
”Vi hoppas att detta skickar en signal till potentiella arrangörsländer som Kina och Kazakhstan”, fortsätter han.
Tack Emma och alla andra som stod upp för mänskliga rättigheter!