Företaget var rädda för bögar på julfesten. Men oj oj oj! Svaret de fick är ju verkligen perfekt.

Företaget hade bokat julfest på baren. Men innan de skulle komma ville de försäkra sig om att det inte var en gaybar. Ägarens svar på tal är verkligen fantastiskt!

Alexander Proud äger stället Proud Camden. Enligt honom hade en stor bilkedja bokat lokalen i Camden för en julfest. Men kort innan det skulle bli av hörde företaget av sig. De ville försäkra sig om att stället inte var en gaybar.
”Visa av våra anställda har fått höra att Proud är en gaybar. Stämmer det? Vi behöver veta eftersom det går emot vissas religion så vi måste upplysa dem”, står det i mejlet som Alexander publicerade på sin Twitter.

Alexander blev förbannad och svarade:
”Jag tror det är bäst att ni ställer in ert besök. Vi är rätt gay och det händer mycket gaysaker här. Gaydrinkar, gaymat, gaytoa etc… Ledsen att göra er besviken.
Bokningen avbeställd.

Bästa hälsningar,
Alex Proud”

proud2

Trots att han kommer att förlora tiotusentals kronor är han nöjd med beslutet.
”Jag blev chockad när vissa sa att de inte förstod problemet med frågan. Jag tror att många anser att homofobi är något förlegat. Det var många som tyckte att frågan var rättvis. Många tycker att det går att rättfärdiga homofobi genom religion”, säger Alex till Buzzfeed.

Han vill dock inte avslöja namnet på företaget.

Proudcamnden.com

Jag tycker det här är värt att hyllas. Dela gärna så hjälps vi åt att arbeta mot homofobin, var den än må dyka upp!