Pappan ser att sonen är gay av misstag. Men hans svar… Den här pappan borde få ett pris.

Alla har vi väl lånat en kompis dator eller smartphone och ofrivilligt råkat få reda på saker vi kanske inte borde ha vetat genom sökhistoriken. Den här pappan fick reda på att hans tonårsson var homosexuell på just det viset. Men det han gjorde då är verkligen helt fantastiskt. Vilken superpappa.

Signaturen HeMeYou berättar i en tråd på Reddit om hur han lånade sin 13-årige sons iPad. När han började använda den hittade han tidigare sökhistorik i stil med ”Jag är gay, vad händer nu?”.

Och historien skulle mycket väl ha kunnat varit slut där. Men inte när man har att göra med den här fadern. Han postade ett inlägg på Reddit där han skrev:

”Jag älskar honom oavsett vilket kön han gillar. Faktum är att när jag bara var något år äldre än vad han är nu så hade jag några flirtar med killar, som han dock inte vet om. Så jag stöttar honom till 100 %. Han har verkat lite nere på sistone, inte lika uppåt som han brukade vara. Och jag vill verkligen berätta för honom att jag älskar honom oavsett hans sexualitet.

Vad har jag för möjligheter? Ska jag vänta tills han berättar för mig? Eller ska jag antyda det lite? Jag är orolig för att om jag inte antyder något så kommer han oroa sig för något som han verkligen inte behöver oroa sig för… ”

Svaren han fick var överväldigande. Här är några av dem:

”Jag hatade att hålla det hemligt för mina föräldrar, men det skrämde skiten ur mig att berätta så jag var glad att de kom på det själva och sa till mig att de visste. Berätta bara för honom vad du såg och att du vill att han ska vara den bästa version av sig själv han kan.”

”Googla bara: ”hur ska jag berätta för min son att jag älskar honom vad som än händer” och lämna det i sökhistoriken”.

”Jag skulle nog bara berätta det för honom. Du är min son, jag avgudar dig och kommer alltid att stötta dig. Jag bryr mig inte om du är straight eller gay, jag vill bara att du ska vara lycklig. Så du behöver inte oroa dig”

reddit

Efter alla fina kommentarer och allt stöd publicerade pappan en uppdatering där han tackade användarna för deras hjälp. Han berättar att han började med att antyda att det var lugnt för honom om hans sons skulle vara homosexuell, till exempel genom att säga att han tyckte det var fantastiskt att Apple-vd:n Tim Cook kommit ut.

När han en dag hämtade upp sonen från skolan frågade han sonen om han var förälskad, men var noga att inte nämna kön.

Pappan: Så är du kär i någon?
Sonen: Jag vet inte. Kanske.
Pappan: Åh, så vem är den lyckliga personen?
Sonen: Bara någon från franskan.
Pappan: Så vad är det du gillar med personen?
Sonen: Bara… något.
Pappan: Men typ vad?
Sonen: Jag vet inte, det är väl en rolig person antar jag.

Vid middagen samma kväll tog sonen mod till sig.

Sonen: Det var något jag ville berätta i bilen, men jag var orolig för att vi skulle krocka.
Några sekunders tystnad.
Sonen: Jag är gay.
Pappan: Du vet att jag älskar dig så fruktansvärt mycket va?

Efteråt tillbringade far och son kvällen tillsammans. Sonen surfade på sin iPad. Pappan tittade på matlagnings-tv. Underbart!

Jag kan inte göra mer än att applådera den här pappan. Att föräldrar accepterar sina barn oavsett vad borde vara självklart. Den här pappan accepterade inte bara sin son för den han är. Han gjorde också allt i sin makt för att visa det för sin son. Alla föräldrar borde vara så!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna