Svenska försvaret hyllas nu över hela världen: ”Vissa saker ska inte kamoufleras.”

En affisch från den svenska Försvarsmakten får nu stor spridning över världen och har setts av tusentals på nätet. Anledningen är så otroligt bra och vi gillar initiativet starkt.

Svenska försvarsmaktens senaste affisch föreställer en kamouflageklädd soldat, målad i ansiktet och uppställd framför en kamouflagemålad bakgrund. Affischen har nu hyllats världen över och fått stor spridning i sociala medier, skriver Expressen.

Anledningen är en liten detalj på soldatens ärm. Där finns nämligen en regnbågsflagga och längst ner på affischen står texten ”Vissa saker ska man inte behöva kamouflera”.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/sv_SE/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ’script’, ’facebook-jssdk’));

The Swedish Army has launched a new Pride campaign, with a poster showing a female soldier in a camouflage uniform…

Posted by The New Civil Rights Movement on den 16 juli 2015

Försvarsmaktens tydliga ställningstagande i HBTQ-frågan är en del av en kampanj som startade i juni.
– Det finns en föreställning om att Försvarsmakten utifrån traditionella värden värnar om en machokultur men vi är på väg i en helt annan riktning. Vårt uppdrag från regeringen är att värna Sveriges värden och intressen. Detta innebär givetvis ett värnande av mänskliga rättigheter. Där vill vi visa att vi tar ställning och att vi är orädda, säger Robert Forss, marknadschef på Försvarsmakten till Expressen.

Sedan amerikanska ”The New Civil Rights Movement” i förra veckan postade affischen på sin Facebook-sida har den fått över 4500 likes och har delats nära 1000 gånger.

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.