De återanvänder gammalt virke och bygger fantastiska små hus som är förtrollande vackra.

När jag var liten läst jag som säkert alla andra barn sagor som innehöll troll, tappra hjältar, mystiska skogar och små söta stugor. Och om du fortfarande har kvar några av dina barndoms dagdrömmar i det vuxna livet så kommer du vara glad över vad du kommer få se. För de här magiska stugorna är som hämtade från en fantasivärld, men ändå fullt möjliga att bo i. Det Minnesota-baserade företaget Rustik gör små stugor av återvunnet trä och resultatet är minst sagt imponerande. Husen är flyttbara och kan placeras i stort sett var som helst där du har lite yta över. De finns olika varianter och stugorna kan användas som bland annat bastu, förråd, vilostuga eller för övernattningar. Steg gärna in och kolla hur det ser ut. Jag skulle i alla fall gärna ha en sådan här på tomten!

Föreställ dig att du skulle stöta på en sådan här stuga när du gick i skogen. Visst hade du nästan trott att du befann dig i en saga?

rustic-5-600x450

Men dessa hus är högst verkliga och mycket noggrant ritade av en person som heter Dan Pauly.

Han och hans företag letar upp upp gammalt trä från övergivna lador, hus och andra byggnader, för att sedan göra dessa små hus.

rustic-6-600x450

Virket får sedan en omsorgsfull behandling när det rustas upp. Alla stugor består av virket som tidigare suttit någon annanstans oh alla hus är byggda helt för hand.

Grundaren av företaget, Dan, kommer från en rad av byggare och snickare i släkten. Delar av det material som han jobbar med är ett sekel gammalt, vilket gör byggandet av dessa stugor till en svår men också spännande uppgift.

”Det är först när du har plockat ned en gammal lada som du förstår vilken ansträngning det måste varit förr i tiden när man byggde upp ladan. De var och är en konst”, säger Dan.

rustic-7-600x450

Även dessa små hus för tankarna till en svunnen tid, så har stugorna betydligt fler användningsområden än exempelvis en lada.

rustic-10-600x600

Husen kan fungera som en mängd saker, bland annat som lekstugor, trädgårdsskjul, gäststugor, bastu och uthus. Storleken varierar beroende på köparens önskemål. Det finns både större och mindre varianter.

rustic-11-600x450

Och naturligtvis sätter varje ägare sin egen unika prägel på var och en av stugorna, genom färg och inredning.

rustic-16-600x799

Stugorna kan flyttas och placeras där det passar ägaren, vilket öppnar upp för många olika möjligheter.

rustic-3-600x450

Det är funktionella och praktiska i sin robusta stil och återvunnet material. Designen gör ju att stugorna ser väldigt charmiga ut också! Notera den fantastiska skorstenen, som följer med alla hus.

rustic-2-600x450

Insidan då? Tja, det beror på vad du ska ha stugan till. Här är den inredd för att fungera som bastu.

rustic-12-600x450

Här hade jag gärna kunnat sitta i värmen, helst nära en sjö eller havet.

dumt

Interiören går som sagt att förändra, men brukar oftast innehålla en våningssängar, några hyllor och skrivbord.

rustic-13-600x450

Mer behövs väl inte, eller?

behover

Som ni ser går det ju att göra det riktigt mysigt här inne!

rustic-18-600x450

Visst är det vackert?

rustic-15-600x398

Det är faktiskt större än vad man tror!

rustic-14-600x902

Men framför allt var det utsidan jag fastande för. Ur-gulligt ju!

rustic-17-600x450

Bildkälla: Facebook/TheRusticWay

Dela gärna med dig av dessa små fina hus om du skulle vilja ha ett sådant här på tomten!