Det ser ut som vanlig restaurang men titta nu noga en gång till…

Jag älskar när människor tar sig lite tid för att utsmycka vår stadsmiljö. Det kan vara att någon stickar en halsduk till en lyktstolpe eller bara målar en gladgubbe i den gula lampan på trafikljuset. Man blir lite gladare när man ser underfundig konst.

Nu har någon anonym konstnär i Malmö öppnat en affär i Malmö – fast för möss. Det rör sig om fransk nötbutik och en italiensk restaurang. De minimala konstverken ligger på Bergsgatan i centrum och uppmärksamma förbipasserande kan inte låta bli att dra på smilbanden när de upptäcker affärerna.

Det är många fotgängare som har lagt märke till de nya muskvarteren i Malmö. Det verkar vara en livig stadsbild med resturaner och butiker.

Bland annat har det öpnnat en fransk deligaktess nötbutik för mössen som vill ha det lilla extra i varden. Butiken heter Noix de Vie och betyder livets nötter på.

Sydsvenskar var först med att rapporta om det nya kvarteret.

Än så länge är konstnären bakom den här butiken anonym men jag tycker att vi hyllar den personen ändå. Vilken kreativitet! Man kan dock följa konstnären på Instagram och jag har en känsla av att det kommer komma fler musbutiker inom kort så håll anonymouse_mmx.

Var med och dela den här artikeln om du gillar sånt här!

Publicerad av Newsner Knep, gilla gärna