Han byggde hus på 14 kvm för att slippa studielån, men när jag ser insidan glömmer jag bort hur litet det är.

Att hitta studentbostäder är inte det lättaste, dessutom är det oftast dyrt och man måste vara ute i god tid. Men det kan vara problematiskt att vara vara ute i god tid eftersom antagningsbeskeden oftast kommer sent i sommar och det är inte förrän då man vet vad och var man ska plugga.

Studenten från Texas Joel Weber, 25, tog saken i egna händer. Istället för att oroa sig över att hitta någonstans att bo och istället för att lägga pengar på dyr hyra byggde han ett eget mobilt studenthus i trä, uppger The Telegraph.

1

På det här sättet slipper han dessutom ta studielån som kommer att förfölja honom resten av livet.

w

Nu står huset parkerat i Dallas, men Joel ska köra med det till Austin när han börjar plugga igen. För huset har ju hjul! Visst är det fint?

2

Huset kostade runt 170 000 kronor att bygga och är bara 14 kvadratmeter stort. Men man glömmer bort hur litet det är när man kommer in. Det mesta finansierade Joel Weber med sina sparpengar. Och han fick en del bidrag från kommunen i form av byggmaterial.

3

Trots att huset är litet har Joel Weber utnyttjat alla utrymmen till fullo och det mesta som behövs finns där. Jag gillar verkligen hur ha har inrett och tänkt till för att allt ska vara praktiskt.

5

Huset har ännu ingen toalett, men Joel Weber planerar att installera det snarast. Han vill också installera solpaneler eftersom han bryr sig mycket om miljön.

4

Jag tycker att huset är riktigt mysigt och önskar att jag haft sån kreativitet när jag var student!

Bilder: Joel Weber, Facebook.

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.