Han köpte en fallfärdig lada i Dalarna. Nu ska det bli Europas häftigaste disco.

Musikentreprenören Per Eriksson sålde företaget och köpte en fallfärdig ladugård utanför Avesta, Dalarna. Nu vill han göra det till Europas häftigaste retrodisco.

Per Eriksson har jobbat i musikbranschen sedan 80-talet. För några år sedan sålde han sitt framgångsrika ljud- och ljusföretag Starlight, där han numera bara fungerar som rådgivare. Så nu har han tid för nya projekt. Och ett nytt projekt har han dragit igång. I september 2014 köpte Per en 800 kvadratmeter stor lada längs Dalälvens strand, i Torp utanför Avesta. Den var fallfärdig, men nu vill han förvandla den till Europas hetaste retrodisco, skriver DT.

Ladan, som just nu genomgår en total renovering, har delats in i tre sektioner: en dans- och konsertsal, ett diskotek och en tillhörande pub/restaurang. Svinstiorna fungerar numera som sitt- och ståbås. För att få till en total discokänsla ska det monteras sex ton ljus i taket och ljusslingor i golvet. För att alla gäster ska få plats ska en stor parkering för 700 bilar byggas. Förutom retrodisco kommer han också att satsa på dansbandsmusik.

Per vet att han chansar, men tror på succé.
– Jag vet att det är en vild chansning, men jag tror det kommer funka, säger han till DT.

Förutom restaurangen inne i ladan ska två uterestauranger byggas. Då beräknas upp till 350 personer kunna sätta sig ner och äta en bit mat lagad av Pers bror Jan.

Han vågar knappt tänka på hur mycket pengar han har plöjt ner i sitt häftiga projekt – men tror på idén. Invigningen sker den 13 juni och den är redan slutsåld.
– Jag vet att jag går mot strömmen när det gäller retrodiscot, men jag tror att folk kommer att uppskatta konceptet i Torp, säger Per.

Se förvandlingen, ladan i Dalarna som förvandlas till ”Europas häftigaste retrodisco” och nöjesställe. Här kommer…

Posted by DT.se on den 28 maj 2015

Fler bilder från den pågående renoveringen kan du se på DT.

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.