Stugan byggdes på 40-talet och är bara 50 kvadrat. Men parets förvandling av insidan för mig stum av beundran.

Det är något bedårande med små hus som gör att jag inte kan få nog av dom. Ofta bär de också på en spännande historia som är värd att dela med sig av. Jessica Helgerson och Yianni Doulis köpte denna lilla pärla 2008 med ambitionen att leva i huset året runt tillsammans med sina två små barn. Stugan, som ligger på ön Sauvie utanför Portland, byggdes med återvunnet material och grunden är från början av 1940-talet. Huset var användes från början av varvsarbetarna som arbetade i området, men när en översvämning förstdeö användningen var att hysa varvsarbetarna som arbetade i det lokala området. När området översvämmades 1948 fraktades huset nedför floden Sauvie Island där stugan sedan fungerade som en flyttbar bostad. Efter att det blev ett hus för uthyrning fungerar det nu som hem för familjen Helgerson-Doulis. Spana gärna in denna fantastiskt mysiga stuga nedan! Om detta inte är himlen, vad är det då?

Det lilla huset ligger på fem tunnlands egendom på Sauvie Island, i Portland USA. Själva huset är 50 kvadratmeter.

Golven är av lokal ek från Oregon och matbordet är valnöt, också från trakten. En enkel braskamin värmer effektivt upp det lilla huset.

Inredningen är överlag enkel och låter massor av ljus strömma in.

tiny1

Huvuddelen av huset rymmer kök, matsal och vardagsrum med stora och bekväma soffor. Det finns lådor under sofforna för att hålla reda på barnens leksaker och en vägg av hyllor med böcker.

Taket lyftes upp i huvudrummet, men badrummet och sovrum har lägre i tak för att rymma föräldrarna sovloft, som nås med stege. nås med en valnöt stege.

Barnens rum har en våningssängar samt en stor säng för gäster. En utdragbar garderob ger maximal användning av det trånga utrymmet nära våningssängarna.

Badrummet är bara så vackert. Ett varmt bad här skulle jag verkligen kunna tänka mig!

Så väl genomtänkt allt verkar vara.

Som en del av ombyggnadsarbetet ersatte det slitna taket med ett ”grönt tak”, med mossa och ormbunkar samlats från närliggande Columbiafloden. Den gröna taket erbjuder isolering samt en lekfull, visuell motvikt till den traditionella vita stugan.

Och jag slår vad om att huset utformning och de gröna markerna runtomkring får ungarna att tillbringa mycket tid ute i naturen!

Håll med om att detta hem verkligen var väldigt mysigt och fint! Dela gärna vidare detta med dina vänner om du skulle älska att flytta in här!