Mannen lämnade efter sig ett garage när han gick bort. När familjen öppnar dörrarna? Jisses…

När 89-årige Harold Carr från Newcastle, England, gick bort 2009 lämnade han inte mycket efter sig. Egentligen var det bara ett gammalt garage som de anhöriga behövde gå igenom. Harold hade varit en excentriker i hela sitt liv och de sista åren blivit lite av en enstöring. Familj visste att Harold gillade bilar, men de hade ingen aning vilka typer av bilar han samlat på sig genom åren. Så kom den dag när garaget skulle rensas ut… Men när de anhöriga öppnade dörren skulle de få sitt livs största överraskning.    

Det var Harold systerdotter och brorson som fick i uppdrag att städa ur garaget. När de väl kom fram till platsen dröjde det inte länge innan de gjorde en hårresande upptäckt.

Det gick visserligen rykten om att deras mystiske farbror haft en Bugatti bakom portarna, men det var ingen vanlig sportbil som systerdottern och brorsonen hittade…

Wikipedia

bugatti1

I garaget stod nämligen kronjuvelen bland Bugattis: En Bugatti Type 57S Atalante.

”Det var lite av en sägen att han ägde en Bugatti, men ingen visste säkert, och ingen hade en aning om hur mycket den egentligen skulle vara värd”, berättar Harolds systerson för The Mirror.

Wikipedia

bugatti2

Dagens värde på denna skönhet? Någonstans mellan 50 och 65 miljoner kronor!

Wikipedia

bugatti3

Franka biltillverkaren Bugatti har gjort många klassiska bilar genom åren, men just denna modell stod i en klass för sig. Bilen tillverkades bara i 43 exemplar, den sista lämnade fabriken 5 maj 1937.

Just denna denna specifika bils historia är också väl dokumenterad, eftersom den från början köptes av en högt uppsatt person i den brittiska aristokratin.

Wikipedia

bugatti4

Bilens första ägare var Francis Curzon, en parlamentsledamot som engagerade sig i racingsporten. Han ägde en stor samling bilar för att kunna ägna sig åt sin hobby och tävlade under hela 1930-talet.

Just denna bil, Atalante-modellen, verkar dock ha skonats från farorna med tävlingsbanan. Bilen hade en anmärkningsvärt låga miltal, för ett så gammalt fordon.

Wikipedia

bugatti5

Bilen såldes därefter flera gånger efter att ha lämnat Curzons ägo. Så småningom köptes den av Harold Carr, 1955. Bugatti verkar sedan ha försvunnit in in Carrs garage 1960, när licensen för bilen gick ut. Ingen hade en aning om var den var och med tanke på att Carr var lite utav en enstöring, glömdes bilen bort av många.

När Harold gick bort 2009 gjordes alltså den osannolika upptäckten. Med Bugattin, som stod i garaget tillsammans med en klassisk Aston Martin, hittades flera brev med köpare som erbjudit astronomiska summor för att få köpa bilarna.

Wikipedia

bugatti6

Några år efter fyndet såldes bilen på aktion, för runt 35 miljoner kronor. Pengarna delades upp bland de anhöriga, som knappast hade förberett sig på att bli miljonärer när de resande ut det därg gamla garaget…

Wikipedia

bugatti7

Håll med om att det är en rätt så fantastiskt historia? Dela gärna vidare om du någon gång hoppas att detta ska hända dig!