6 oväntade saker som svenskar Googlar på väldigt ofta. Nummer 2 har jag alltid undrat över.

Kan du slicka på din egen armbåge? Alla kan vi nog hålla med om att Google på ett eller annat vis har underlättat det för oss någon gång. Oftast är det något som man vill ha reda på. Men vissa sökningar är helt enkelt bättre än andra. Vi tänkte därför lista sex vanliga och återkommande sökningar som kanske framförallt bara är konstiga. Vissa har helt enkelt missat hur Google fungerar samtidigt som andra sökningar får en att fundera över varför de ”frågar” på Google.

6. ”Hur googlar jag något?”

HurGooglar

Personer söker alltså i Google efter hur man googlar något. Redan när man skriver detta så har man redan använt sökmotorn på det sätt man ska. Lite som att sitta och tugga mat och fråga hur man tuggar. 4 400 personer googlar varje månad frasen: ”How do I google something”.

5.”Jag hatar mitt jobb”

Inte alla är helt hemma på hur konceptet med Google fungerar. I regel ska man ju söka eller fråga efter något och inte konstatera en sak. 22 000 personer söker alltså på ”I hate my job” varje månad! Huruvida man ska kalla det en sökning låter vi vara osagt.
Testa istället att googla på: ”Jobb i närheten av…” eller ”Hur söker man jobb”. Det bör ge ett bättre resultat.

hatajobb600

4. ”Varför gifte jag mig?”

Också en svår fråga för Google att svara på. Jag hoppas personligen att det var av alla rätta anledningar. Men ställer du frågan har troligtvis något gått snett efter giftermålet eller så var han eller hon kanske inte inte tillräckligt rik. Vad vet jag? Och än mindre, hur ska Google veta…
Oavsett så är det 44 000 personer varje månad som söker på ”Why did I get married”.

giftamig600

3. ”Finns jultomten på riktigt?”

Också en fantastisk fråga som 60 000 personer söker på varje månad. Jag kommer därför göra det enkelt för alla som söker eller tänkte söka på detta: Om du tror på Jultomten så får du presenter. I det här fallet behöver du veta varken eller.

jutomte600

2. ”Kan man slicka på sin egen armbåge”

Istället för att helt enkelt försöka detta själv, eller samla några vänner och börja testslicka armbågen tar många alltså till Google.
Enligt Business Insider är detta något som ofta söks på. Är det någon som har lyckats?

slicka600

1. ”Vad är meningen med livet?”

En fråga som vi alla vill veta svaret på. Det märkliga är att man tror att en icke levande varelse, i det här fallet datorn/Google, ska ha svaret på frågan. Troligtvis hittar man främst böcker om självhjälp.

meningen600

Vad googlar du på egentligen? Testa utmana dina vänner och dela med dig av detta. Hur många av dessa har du och dina vänner sökt på egentligen? Personligen har jag inte sökt på dessa innan jag började med artikeln. Men däremot har jag så klart testat att slicka på min egen armbåge. Gick inget vidare. Kanske går det bättre för dig eller dina vänner.

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.