Han hånade Sjöberg på Facebook. Nu får TV4-profilens klockrena sms-svar hela Sverige att jubla.

Nisse Hvidfelt är trött på att se TV4-profilen Rickard Sjöberg i rutan. Så trött att han beslutade sig för att lätta lite på trycket med ett långt inlägg på Facebook. Men han var knappast redo på svaret.

”Han följer mig överallt. Richard Sjöberg. I tuben, i trappen, i brevinkastet i hallen. (Kanske stoff till en ny Veronica Maggio-låt?) Vart var jag..? Justja! Han förföljer mig. Orakad i ena reklamen med budskapet ”jag kan vara en badboy”. Han säger grrrr i den andra och är definitionen av en sexig man som bara vill dig väl. Han stirrar mig djupt i ögonen. Väser ut med sammetslen röst: 273 miljoner. Smaka på det Nisse. 2….7….3 miljoner i den största grannyran någonsin!!”

Så inleds Nisses inlägg på Facebook, som han publicerade på måndagen.
– Budskapet är ju att han vill att vi ska vara med. Då kände jag att nu är jag trött på det, det finns viktigare saker i dessa tider än att vinna miljoner? Det var så det började. Jag hyser inget agg mot honom utan inlägget skrevs med humoristisk ton, säger Nisse Hvidfeldt till Expressen.

Han avslutar inlägget med att tydligt slå fast att han inte vill ha något med Postkodlotteriet att göra:
”Nu står jag i hallen. Richard stirrar på mig med manisk blick. Kristallvita tänder har han också. Den där jäkla siffran tryckt i blått med guldband runtomkring. Jag vill inte Richard. Jag vill verkligen inte vara med. Jag känner inte mina grannar.”

Det skulle dock inte dröja innan han fick svar på sitt syrliga inlägg. Plötsligt pep det till i Nisses telefon. Det var ett sms från programledaren själv.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Torsdag kl 13:30 på Café Brioche. Game on Richard Sjöberg. Game on.

Posted by Nisse Hvidfeldt on Monday, September 14, 2015

Nisse berättar för tidningen att han inte riktigt är säker på vad han gett sig in på. Rickard SJöberg däremot är helt säker på vad hans mål är: Att reda ut eventuella missförstånd kring Postkodslotteriet.
– Det finns en hel del som känner som han gör. Jag tror att det har en hel del med missförstånd att göra, så jag tycker att det ska bli kul att höra vad han har att säga. Men i första hand bara ha en god kopp kaffe och en trevlig stund, säger programledaren.

Publicerad av Ett gott skratt förlänger livet, gilla gärna: