Han skickar gamla kalsonger och skor till blufföretag. Nu hyllas hans geniala plan av tusentals på nätet.

När Marcus Nilsson fick ta emot ytterligare ett brev från blufföretaget, ”Nummerupplysningen”, fick han nog. Detta var det tionde av liknande brev som Marcus fått hem den senaste tiden från samma företag som utger sig vara en nummerupplysning. – De försöker på ett lagligt sätt lura folk på pengar. Men mig kan de inte lura, säger han till Expressen.

– Jag har fått så många brev så det är inte klokt. Det är fyra företag som konstant skickar ut sådana här. Googlar man nummerupplysningen.se ser man hur många som klagar.De försöker på ett lagligt sätt lura folk på pengar. Men mig kan de inte lura, säger Marcus Nilsson till Expressen.

Det hela handlar om att det är företag som via brev ställer krav på pengar mot hot att föra ärenden vidare till inkasso och tingsrätt. Marcus menar att företaget använder lagliga metoder för att blåsa människor.

Så här skriver Marcus på Facebook:

”När inte lagar och regler råder på blufföretagen får vi hjälpas åt att lösa det tillsammans. Dela gärna så vi får stopp på skiten.” Till detta har han postat ett videoklipp där han skickar tillbaka en skolåda med ett par gamla skor, kalsonger och en apelsin till företaget. Nu uppmanar Marcus alla andra företagare att göra samma sak. Ett inlägg som i skrivandets stund setts över 325 000 gånger, fått in över 3700 ”likes” och delats 7650 gånger.

Detta är inte första gången som Marcus gör något sådant.
– Jag brukar skicka bananer, skruvar och allt möjligt, säger han till Expressen.

Blufföretaget www.nummerupplysningen.se När inte lagar och regler råder på blufföretagen får vi hjälpas åt att lösa det tillsammans. Dela gärna så vi får stopp på skiten.

Posted by Marcus Nilsson on den 27 oktober 2015

Är du trött på blufföretagen som försöker blåsa oss på pengar? Har dina vänner koll på detta? Dela gärna den här videon så att fler får veta om hur företagen bär sig åt.

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.