Hans arga Blocket-annons har roat tiotusentals. Jisses! Det här är ju helt otroligt.

Han vill sälja sin bil men frågan är hur bra jobb han gör med att sälja in den. Den här Blocket-annonsen gör just nu succé på nätet. Och visst är det väl härligt med människor som tar ut svängarna lite? En sak är säker: Den här mannen är inte nöjd med sin bil.

Annonsen:
Säljer nu min gamla Saab 9-5 kombi från 2000. Bilen har varit helt uselt under hela vår bekantskap. Den var tänkt som bil till min dotter men har varit en katastrof från dag 1.
Bilderna lurar dig kanske, du tycker kanske att bilen ser fin ut. Håller med om att den ser ok ut på bilderna men i verkligheten är den en katastrof. Den har repor, bucklor och är allmänt ful, undrar om personen som valde färgen från början gick på droger eller helt enkelt behöver vård.

Bilen har gått ca 19500, allt har gått sönder, för att nämna några av de värsta felen kan jag nämna turbo, drivknutar, ac, hjullager, bromsar, listan kan vara hur lång som helst. Förmodligen är detta bilen som gjorde att Saab gick i konkurs, ingenjörslösningarna är helt otroliga, som tex så nollställer du datorpanelen genom att ha backen i och slå av tändningen fram och tillbaka 1 miljon gånger under loppet av 27 sekunder, VEM FAN KOM PÅ NÅGOT SÅDANT? För övrigt så hittar ni sån information genom att googla er blå på olika forum där andra desperata saab ägare försöker få kontroll på sina bilar.

blocketannons_saab2

Den digitala panel som visar färddator och radio tappar pixlar. Detta händer på alla Saab bilar. Lätt fixat enligt olika forum, plocka bort datorn och plocka isär den, kläm ihop samtidig som man värmer kontaktytan med ett strykjärn, MEN VÄRM INTE FÖR MYCKET, DÅ BLIR DET SÄMRE… Hur tror ni det gick för mig med strykjärnshelvetet?

Dottern tog bilen till Arlanda och väl framme så Exploderade bilhelvetet (trodde hon) Transporten från Arlanda till Enköping kostade bara 100% av bilens värde och den renoveringen av turbon kostade ytterligare ca 50% av bilens värde. Vill du ha en utmaning i livet eller kanske är du för glad och söker något att gå och gnälla över är bilen något för dig. Livet kommer aldrig mer bli sig likt och när du än tar bilen kan något oväntat hända. Lovar att du kommer få något att skratta och gråta över.

För att få köpa bilen kommer jag kräva att du har en god psykisk hälsa och att du är minst fil kand i skiffnyckel. Har du extremt dålig ekonomi avråder jag bestämt från köp av bilen som faktiskt just för tillfället fungerar riktigt bra, det är dock en tillfällighet gissar jag.

Har du en fantastiskt roligt motivering kan du få biljäveln, för jag måste få hjälp med mitt humör.

ps: Enligt bilpriser är bilen värd 15-20 tusen kronor. Dom vet dock inte ett skit känner jag och jag släpper bilen för 9 000 kr.

2015-02-02 kl 07.08
Jag ligger på golvet och kryper i det stoft som andra människor och bilar lämnar efter sig när dom kör iväg och jag står still.

Många verkar mot all logik vara intresserade av bilen. HUR ÄR DETTA MÖJLIGT? De frågar om något som heter Pinjonglager i växellådan gått sönder. Själv gick jag och trodde att Pinjong var något man fick Ca 9 månader innan man blir pappa, men ack nej. Pijonglagret är något som får växellådan att implodera exakt efter 20000 mil. Kostar 20 000 att laga, så det kommer nästa ägare få fixa
Nu får jag inte skriva mer enligt blockets regler.

Publicerad av Ett gott skratt förlänger livet, gilla gärna: