Här är namnet på göteborgarnas nya utomhuspool och det är glennialt…

Pöl Harbour, Glennesarets sjö eller Kallhalla? Nu står det klart vilket namn Göteborgs nya utomhuspool får. Vinnaren: ”Pöl Harbour”. – Det var ganska väntat. Personligen tycker jag att den är mest genial rent ordvitsigt, säger SVT:s reporter Henrik Kruusval, som låg bakom omröstningen.

Göteborgarna håller hårt på sina ordvitsar. När staden anlade en kommunägd bastu vid Frihamnen i vintras kom den snart att kallas ”Svettekörka”.
När en pool intill bastun skulle invigas var det dags för en ny omröstning och ett nytt, finurligt namn. Men jag är ledsen alla Glenn-dyrkare där ute, det blev istället ”Pöl Harbour” som göteborgarna fastnade mest för.

”Pöl Harbour” fick till slut 24 procent av rösterna. På andraplats kom det något olustigt klingande ”Inälvsbadet”, skriver SVT.

En viss kritik har dock riktats mot namnet.
– Sen har jag fått mail om det olämpliga i kopplingen till bombanfall, men jag tror att humorn står över det. Folk kommer inte göra den kopplingen, utan tänka ”Vad roligt att pöl låter nästan som pearl”, säger Henrik Kruusval.

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.