Krogen tog 99 kronor för Billys Pizza – hungriga nattgäster överraskades

När hungern slår till under en utekväll är många beredda att betala mycket för att få något gott att äta. Det drog en krog i Umeå nytta av när de valde att erbjuda endast Billys Pan Pizza som mat, och priset på den lilla biten värderade de till 99 kronor.  

En fryst Billys pizza på 170 gram kostar cirka 10 kronor i butik, men gör du ett besök på klubb Corona i Umeå får du vara beredd på att betala nästan 9 gånger så mycket. Där värderar man den lilla frysta pizzabiten till 99 kronor, något som hungriga nattgäster eventuellt var villiga att betala.

Det var i slutet av september som Miljö- och hälsoskyddsinspektörer gjorde ett oanmält besök på klubb Corona som ligger på Umeå universitetsområde. Den enda mat som klubben erbjöd var Billys pizza, vilket de tog 99 kronor för. Det fanns ingen kock i lokalen, och köket var oanvänt, vilket innebar att klubben bröt mot alkohollagstiftningen, det skriver Västerbottens-Kuriren.

Kravet för alkoholtillstånd är att kunderna ska kunna välja mellan ett varierat utbud av maträtter, vilket klubben inte levde upp till. Följden blir någon form av administrativ åtgärd, skriver Västerbottens-Kuriren.

Gilla Ett gott skratt om du vill ha ett roligare flöde!