Nu gratulerar vi Robert Gustafsson som får en gata uppkallad efter sig i Kalmar

Folkkäre komikern Robert Gustafsson har fått mängder av priser och utmärkelser genom åren. Så han må vara van vid att prisas, men hyllningen Robert fick i går kväll var någonting alldeles speciellt. Då meddelade nämligen kommunstyrelsens ordförande i Kalmar, Johan Persson (S), att Robert fått en gata uppkallad efter sig.

”Robert Gustafssons relation till Kalmar och Kalmarborna har vuxit sig allt starkare genom åren”, säger Johan Persson i ett pressmeddelande.

I tio år har Robert Gustafsson satt upp sommarteatern i Krusenstiernska träd­gården i Kalmar. Han bor i staden, driver restaurang – och pratar dessutom ”redig Kalmaritiska”. Det var en del av kommunalrådet Johan Perssons (S) motivering till att staden nu uppkallar en gata efter den folkkäre komikern. Det berättar Barometern.

– Jag hoppas inte det är en återvändsgränd bara, bakom någonstans på torget där folk går och pinkar, sa Gustafsson och rev ner skratt när han överraskades på scenen.

Wikimedia

Kommunen har ännu inte bestämt exakt var Robert Gustafssons gata kommer att ligga, men om komikern själv får välja så har han två favoritplatser.

– På Ängö eller någonstans bakom slottet kanske, säger Robert Gustafsson till Barometern, och lovade också att sätta upp sin populära sommarteater i tio år till.

Nu gratulerar vi Robert Gustafsson till den här mäktiga hyllningen. Det är alltid lika fint att se när våra största svenskar hyllas. Grattis, Robert!