Tjuvens dundermiss: Råkade slanga avloppsvatten istället för diesel.

Bränsletjuvar är ett stort problem i Västsverige och många båtägare har blivit utsatta. Men ibland blir det fel, och den här gången tycker jag nästan lite synd om den stackare som försökte stjäla diesel från en båt i Lysekil.  

Båtägaren hade blivit utsatt för stöld två gånger tidigare så när han såg slangen vid båten förstod han att tjuven hade varit där igen. Men när han kom närmare upptäckte han något märkligt. Slangen var inte alls kopplad till bränsletanken – utan till avloppstanken. Bredvis slangen hade tjuven kräkts.

Tjuven hade alltså försökt slanga avloppsvattnet i tron om att han skulle få upp diesel, men istället fått upp något helt annat.

Nu har polisen delat händelsen, som inträffade i maj förra året, på sin Facebook-sida. Inlägget har gillats av tusentals.

– Vi ville dela händelsen för att uppmärksamma att det sker stölder som vi försöker att förebygga. Den här tjuven slangade nog bränsle för sista gången. Vi hoppas att det här kan avskräcka tjuvar, berättar polisen för GT.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/sv_SE/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Dieselstölden som gick snett.DET GÄLLER ATT VÄLJA RÄTT LOCK…..Detta utspelade sig för ett år sedan i Lysekil. En b…

Posted by Polisen Båtsamverkan Västra Götaland on den 19 augusti 2015

Förhoppningsvis kan den här mycket otrevliga händelsen bli en läxa för tjuven!

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.