11 anledningar till varför du aldrig någonsin borde slänga dessa små påsar

Alla gillar väl att få ett nytt paket med en skinande ny produkt i? 

Kanske har du unnat dig något du velat ha en lång tid eller så har du fått en present av någon som håller dig kär. 

Men har du någonsin lagt märke till de små påsarna som ibland finns i paketet? När vi köper nya väskor, kläder eller elektroni brukar det åtminstone ligga ett par av de där små påsarna med silica gelkulor i. 

Det brukar stå ”ÄT INTE” eller ”KASTA DIREKT” på påsarna – men det senare alternativet  bör du glömma direkt. 

För du kommer bli förvånad över vad dessa små påsar kan bidra med om du behåller dem!

Pixabay

Dessa små påsar innehåller kisel-gel, som har en absorberande effekt.

Men precis som med kaffefilter och tepåsar kan dessa produkter faktiskt göra väldigt stor nytta – även efter du har använt dem.

Här är 10 anledningar till varför du borde spara silica gel-påsar:

1. Rädda telefonen

Shutterstock

Silica-påsarna absorberar fukt på ett helt otroligt sätt. Om man tar ut simkortet och batteriet och lägger det tillsammans med gelkulorna kan en fuktskadad mobil räddas. 

2. Rensa luften

Shutterstock

Silica-påsarna är bra på att transportera bort dålig lukt. I fortsättningen ska jag alltid lägga ner ett par påsar i träningsväskan!

3. Skydda dina minnen

Shutterstock

Att få fuktskador på gamla bilder och brev är så trist. Därför är det bra att förvara sina bilder tillsammans med en eller flera Silica-påsar. Även här absorberar gelkulorna fukten!

4. Till kökssilvret

Imgur

Ett par påsar i besticklådan gör att silverbesticken inte blir svarta.

5. Håll verktygen fräscha

Shutterstock

Verktyg fungerar inte lika bra om du inte tar hand om dem. Ett par silica-påsarna gör sig bra i verktygslådan – eftersom verktygen inte börjar rosta lika snabbt.

6. Skydda rakbladen

Shutterstock

Här kommer ytterligare ett tips mot rost. Testa att förvara dina rakblad/rakhyvlar i en burk med Silica-gelkulor.  De kommer att hålla längre och risken för rost minskar.

7. Bättre sikt i bilen

Shutterstock

En immig vindruta kan inte bara vara väldigt irriterande, det kan också utföra en fara. Men vindrutan kommer bli mindre immig om du lägger några Silica-påsar på instrumentbrädan.

Kanske inte så snyggt, men hellre det än att du inte ser någonting! 

8. Torka kläder

Imgur

Det är ju jobbigt när man ska åka långt och har fuktiga badkläderna i bilen. Men om man lägger en Silica-påse i väskan så minskar risken för att det ska börja lukta äckligt i väskan.

Gelkulorna är ju bra mot både lukten och fukten!

9. Kamera-tricket

Shutterstock

Linsen på kameran kan imma igen när man flyttar från en kall plats till en varm. En Silica-påse i kameraväskan kan hjälpa mot det!

10. I fröpåsar

Flickr/MissMeister

Frön ska förvaras torrt och svalt. Om man lägger fröna i en försluten påse, och har en Silica-påse i närheten klarar sig fröna finfint under vintern.

11. Torka blommor

Shutterstock

Ett smart tips till dig som brukar eller vill torka blommor: Gör det med några Silica-kulor, det gör att blommorna blir vackrare.

Även om det står på påsarna att de ska kastas bort är de enligt giftcentralen helt ofarliga att smaka på. Men att äta kulorna är nog inget vidare, så testa istället några av knepen ovan 😉 

Och var inte snål – dela dessa tips med alla du känner på Facebook, så att fler kan upptäcka hur bra dessa små påsar kan vara!