12 smarta knep som alla borde fått lära sig i skolan

Det finns gott om huskurer och många har du kanske redan hört talas om. Här har du en lista på riktigt enkla knep som faktist fungerar. Dessutom har du säkert redan det mesta hemma.

1. Använd Coca-Cola för att ta bort rost

Fosforsyra som finns i Coca Cola löser upp rost och gör det lättare att gnugga bort.

Wikimedia Commons

2. Ät papaya och lindra din mensvärk

Papaya sägs vara en riktig superfrukt, förutom att den är full av A och C-vitamin så kan den även bota mensvärk, vet du att du brukar har ont när du har mens ladda upp med en ordentlig skål med papaya till frukost.

3. Ät pepparrot och honung för att bota din förkylning

Börjar du känna dig förkyld, snorig och hostig? Pepparrot vars staka doft som får det att tåras i ögonen.

Riv pepparroten och blanda med honung för att mildra den väldigt starka smaken och ta en tesked av blandningen tre gånger om dagen så ska du nog se att du känner dig lite bättre. Pepparroten sägs också vara slemlösande.

Wikimedia Commons

4. Drick äppelcidervinäger när du har ont i halsen

Äppelcidervinäger har många bra egenskaper och har används i hundratals år. Bland annat dödar det bakterier och är naturligt slemlösande.

Blanda 1 matsked äppelcidervinäger med 1 tesked honung och lite citronjuice eller cayennepeppar om du är modig, ät blandningen ca tre gånger om dagen så borde den onda halsen ge med sig på nolltid.

 5. Bli av med envis nagelsvamp med hjälp av Listerine munsköj

Lider du av nagelsvamp så kan ett fotbad med Listerine vara lösningen. Listering som innehåller alkohol är antiseptiskt och dödar bakterier och svamp.

Tappa upp ett fotbad och häll i några deciliter Listerine bada fötterna ca 30 minuter och skrubba nageln ordenligt.

Torka sedan noga med en handuk då svampen stormtrivs i fuktiga varma miljöer. Upprepa 1-2 gånger om dagen tills svampen är borta.

Flickr

 6. Bota tandvärk med nejlikaolja

Nejlikaolja har bedövande och inflammationshämmande effekt och kan vara bra att använda vid båda sår och tandvärk. Det kan även hjälpa om du har kliande insektsbett.

7. Drick bakpulver och vatten vid urinvägsinfektion

Börjar du känna symptomen för urinvägsinfektion, blanda genast 1 tesked bakpulver i ett glas vatten och drick.

Drick blandningen en gång om dagen tills du får tid hos läkaren. Bakpulvret minskar syran i kisset som gör att det gör ont när du går på toaletten.

8. Ät oliver och slipp bli åksjuk

Blir du lätt åksjuk? Då finns det många saker du skall tänka på innan du sätter dig i bilen.

Till exempel kan det vara bra att vara den som kör eller att åka när det är mörkt. Är det mörkt uppfattar inte ögat rörelserna på lika mycket.

När du börjar må illa så producerar mer saliv, i oliver finns tanniner som minskar salivproduktionen så därför menar vissa läkare att det kan vara bra att småäta på lite oliver i bilen så kanske du slipper bli illamående.

Wikimedia Commons

9. Ät yoghurt mot dålig andedräkt

Enligt en undersökning gjort i Japan kan det vara så enkelt som att äta naturell yoghurt varje dag för att slippa dålig andedräkt.

Bakterierna i yoghurten motverkar illaluktande bakterier som frodas på din tunga.

Dock är det ändå viktigt att sköta din tandhygien och borsta tänderna eftersom att det är A och O till en välmående mun.

10. Ät socker och bli av med hickan på bara några minuter

Lider du av hicka och har prövat allt, stått på händer, druckit vatten och blivit skrämd? Testa då att äta en tesked strösocker. Sockret ska lugna nerven som dras ihop och får dig att hicka. Men glöm inte att borsta tänderna efter så du inte får hål istället.

11. Använd vodka för att bli av med fotsvett

Vodkan som är bakteriedödande och uttorkande vilket motverkar illaluktande fötter och dödar svamp och bakterier som annars stormtrivs i dina skor. Speciellt på varma sommardagar.

Wikimedia Commons

12. Slipp kliande myggbett

Har du blivit myggbiten och har varken Salubrin eller antihistamin hemma så kan det hjälpa att blanda honung och bakpulver och stryka på dom drabbade områdena.

Glöm nu inte att detta är huskurer som kan lindra dina besvär tillfälligt och fungerar bättre för vissa än för andra.

Har du allvarliga besvär ska du alltid uppsöka en doktor.

Dela gärna denna artikel så fler får ta del av dessa smarta knep så sparar du pengar också!