3 utmärkta tips för att bli av med missfärgningar i toaletten.

Badrummet är ofta den plats i hemmet som kräver mest jobb och omsorg när det kommer till städning – och den allra värsta boven i dramat är kanske toaletten, som lätt samlar på sig smuts och bakterier. Inte blir det heller roligare när man öppnar toalocket och noterar att det har blivit grådassiga missfärgningar och fula ringar i botten. Vid en första anblick känns det som att ett rejält projekt med skrubb och blekmedel är att vänta – men det finns faktiskt betydligt enklare metoder än så. De här tre smarta husmorsknepen visar hur du kan bli av med fula missfärgningar utan att behöva anstränga dig över huvud taget. Jag hade då ingen aning om att en skvätt Coca-Cola kunde göra så mycket…

1. Brustablett till tandproteser
Det låter konstigt, men det fungerar. De brustabletter som du vanligtvis använder som rengöring för din tandprotes kan faktiskt också rengöra din toalett. Släng ett par brustabletter i toaletten och vänta 3 timmar. Spola – och muggen är skinande ren!

2. Coca-Cola
Japp, Coca-Cola är inte bara en svalkande dryck utan också ett utmärkt rengöringsmedel. Häll en flaska i toaletten, låt vila över natten och spola på morgonen. Toaletten är som ny igen!

3. Vinäger
Vinäger fungerar utmärkt till det mesta, så även toaletter. Häll ner 2,25 dl i toaletten, låt sjunka in och spola. Skillnaden är otrolig!

Spana in detta:

Du kanske har hört talas om de här små husmorsknepen tidigare, men för mig var det helt nytt. Jag misstänker att många där ute också skulle ha nytta av att känna till knepen för att aldrig mer ha en smutsig toalett i sin ägo – så dela gärna vidare till dina vänner!