4 klockrena husmorsknep som håller dina kläder i perfekt skick

Du känner säkert igen känslan. Man har just lagt vantarna på en sprillans ny tröja som är så snygg att man vill använda den mest hela tiden… men redan redan efter några omgångar i tvättmaskinen noterar man att färgen börjat blekna.

Pengarna i sjön – och ett fruktansvärt irriterande problem som inträffar gång på gång.

Men det går faktiskt att slippa… och det behöver inte vara med hjälp av dyra specialmedel. Faktum är att nämligen att ett par husmorsknep kan skydda dina kära kläder och få dem att fortsätta stråla i full lyster – och det är metoder som består av några oväntade ingredienser från köket.

Spana in listan här under och dela gärna vidare till någon som skulle uppskatta de här smarta knepen!

1. Peppar

Att mala svartpeppar känns kanske som något man i första hand sysslar med i köket, men en skvätt i tvättmaskinen kan också göra underverk för kläderna. Lägg bara i en tesked nästa gång du ska tvätta färgade plagg och kör igång maskinen på lägsta möjliga temperatur. På grund av slipförmågan hos peppar kommer det fungera som en exfoliering av de tvättmedelsrester som får kläder att blekna – och på så sätt behåller kläderna sin färg.

2. Salt

Precis som med peppar kan också salt fungera fint för att färgade kläder ska fortsätta vara skarpa. Häll i en kopp när sköljprogrammet ska dra igång – och eftersom saltet hjälper till att stabilisera färgen i tyget så kommer färgerna att utstrålas bättre än om de mattas av tvättmedlet.

Bildkälla: flickr/Joanna Bourne

3. Ättika

Om du däremot vill förhindra att din vittvätt blir grådassig så kan ättika vara ett klockrent alternativ. Lägg bara i en kopp när tvätten ska sköljas så ska du se att det fungerar – och du, var inte orolig, för den starka lukten försvinner i tvättmaskinen.

Bildkälla: flickr/Chris Martin

4. Citronsaft

För dina vita tvätt kan även citronsaft rekommenderas, då det är naturligt sammandragande och rengör fibrerna i kläderna på djupet. Detta innebär att smutsen kommer försvinna puts väck och att kläderna håller sig friska och vita. Till och med kläder som bleknat sedan länge ska kunna räddas med denna mirakelkur!

Bildkälla: Shutterstock

Smart, billigt, effektivt – de här fyra geniala husmorsknepen lägger jag på minnet direkt. Glöm inte att dela vidare till någon som skulle uppskatta detta!