4 smarta tips som får ditt mobilbatteri att hålla längre.

När man köper nya elektroniska produkter så brukar det inte dröja länge innan batteriet har tappat sin hållbarhet. Laddaren behöver plötsligt tryckas i med jämna mellanrum och extra frustrerande kan det vara med mobiltelefonen – inte minst när man är ute på vift och noterar att man snart kommer bli oanträffbar eftersom den ännu en gång har närmat sig urladdning.

Men det finns smarta knep som får batteriet att hålla sig friskt längre – och den engelska tidningen The Sun har listat fyra tips som kan vara bra att ha i bakhuvudet när du ska ladda din mobiltelefon. Spana in detta, så slipper du kanske slita ditt hår över usla batteritider i framtiden!

1. Ladda i korta perioder

Vi är många som brukar låta batteriet ticka ner mot noll procent för att sedan trycka i laddaren och köra upp det hela vägen till 100. Men det är egentligen en ganska dum idé. Om du vill få ditt mobilbatteri att hålla sig i gott skick lite längre så är det bättre att ladda mobilen gradvis i flera korta perioder än att köra långa, rejäla laddningar – något som beror på att batteriet är gjort av litium och kan slitas ut om man laddar det för länge.

Bildkälla: Shutterstock

 

2. Ladda inte över natten

Hand upp om du då och då kopplar in mobilladdaren precis innan du går och lägger dig! Jag har gjort det, du har säkert gjort det – men av samma anledning som ovanstående punkt så ska du inte ladda mobilen över natten eftersom batteriet utsätts för hårt tryck och slits ut av för långa laddningsperioder. Sen är det ju också en klok idé att låta mobilen vila över natten med tanke på brandrisken.

Bildkälla: Shutterstock

 

3. Ladda inte upp till 100

Det är alltid lockande att ladda mobilen till max innan man ger sig av hemifrån – men faktum är att ditt batteri kommer må bättre och räcka längre i långa loppet om du håller dig på exempelvis 40, 50 eller 75 procent istället för att ladda upp till 100 varje gång. Ta med dig laddaren och ladda in några procent då och då när det behövs lite kräm, så ska du se att ditt batteri kommer må susen.

Bildkälla: Shutterstock

 

4. Ladda inte med skalet på

Batteriet ska laddas under måttliga temperaturer – men något som kan göra att det hettas upp och blir för varmt är skalet som många har runt mobilen. Att plocka av skalet innan du börjar ladda kan vara ett smart tips för att hålla batteriet vid rätt temperatur och på så sätt ge det en längre livstid. Av samma anledning ska du också sluta ladda mobilen om du märker att laddaren och/eller batteriet är överdrivet varmt.

Bildkälla: Shutterstock

 

Små saker kan göra stor skillnad för ditt batteris livslängd. Dela gärna vidare knepen till dina vänner – vem vet, de kanske kommer tacka dig i framtiden!

Publicerad av Newsner Knep, gilla gärna