Hon är trött på obekväma klackskor, så hon förvandlar dem till något alla borde ha i garderoben.

Det är knappast någon hemlighet att alla skor inte passar till allt, och vi är nog många som gått på fest eller restaurang med ett par skor på fötterna och ett annat i väskan. Man vill vara elegant, men samtidigt kunna röra sig bekvämt när man tar sig till och från det festliga tillfället.
Men en designer hittade en lösning som gör att det här problemet inte längre behöver vara något att oroa sig för.

tanya1

Kanadensiska designern Tanya Heath har alltid varit en innovatör. När hon avslutat sina studier i internationella realtioner flyttade hon 1996 till Paris, tillsammans med sin make.

tanya2

Hon letade länge efter den perfekta skon för just hennes livsstil: En sko passade like bra till arbete och fest som den gjorde när hon följde barnen till skolan om morgnarna.Men någon sådan sko fanns inte, så hon beslutade sig för att ta saken i egna nhänder – och skapa en själv.

tanya3

Tillsammans med sitt team på 14 personer – bestående av såväl ingenjörer som tekniker och designers – tog Tanya fram sin geniala uppfinning: En sko där klacken kan tas bort och bytas ut.

tanya4

2013 lanserade hon sin kollektion av världens första justerbara finskor i Paris, oc har sedan dess uppmärksammats i hela världen.

tanya5

I dag finns hennes sko i hundratals olika modeller som passar till allt från utflykter till middagar til ridning och mer. Om du bär höga klackar blir trött, kan du nu snabbt och enket byta till en mindre häl så att dina fötter inte längre gör ont. Hur fantastiskt är inte det här? Jag längtar redan efter att få vissa mina vänner.

tanya6

För fler såna här artiklar och smarta knep, klicka bara på gillaknappen nedan