5 kraftfulla naturliga antibiotika som inte kräver ett recept

När jag var liten så fick jag ofta halsfluss, och gång på gång påbörjade jag nya antibiotikakurer.

När jag nyligen fick halsfluss som vuxen och förväntade mig att få ett recept i handen så blev svaret plötsligt att antibiotika inte var nödvändigt, jag skulle härda ut.

Trots att det kändes som att jag nästan skulle dö, svårt att svälja och 40 graders feber fick jag snopet åka hem.

När jag sedan mådde lite bättre började jag googla runt lite. Det tog inte lång tid innan jag hittade ett gäng artiklar om hur vi använder antibiotika alldeles för ofta vilket får fruktansvärda konsekvenser.

Vi blir immuna mot antibiotikan vilket resulterar i att människor faktiskt dör av sjukdomar som annars enkelt hade kunnat botas.

Wimeo

Därför är det livsviktigt att vi härdar ut när vi börjar känna oss krassliga, antibiotika är kanske en ”quick fix” och nödvändigt ibland men tänk en gång extra innan du äter en kur penicillin det kan rädda ditt liv.

Här kommer därför 5 förslag på naturliga antibiotikum som inte kräver ett recept och är ett bra alternativ när du är sjuk.

Vitlök:

I vitlök finns ett ämne som heter allicin, det är när vitlöken krossas som ämnet frigös och används i flera olika läkemedel.

Vitlöken bekämpar bakterier, infektioner och svampar. Du kan enkelt göra en vitlökssalva hemma som med fördel används mot fotsvamp, herpes och akne. Recept på hur du gör hittar du här.

Public Domain Pictures

Manuka honung:

Manuka honungen är inte som vanlig honung utan en variant som utvinns ur Manukaträdets blomnektar.

Trädet växer främst på Nya Zeeland, där urinvånarna använt honungen som medicin sedan urminnes tider.

All honung sägs ha bra egenskaper men inte lika bra som denna superhonung.

Förutom att honungen använts mot brännskador, diarré, feber och förkylning så har den även antibakteriella, antiseptiska, antioxidantiska och sårläkande effekter. Honungen sägs skydda mot upp till 80 olika bakterier.

Wikimedia Commons

Echinacea:

Även kallat röd solhatt har länge använts mot åldrande och mot ett brett utbud av infektioner. Det användes även i öppna sår och blodförgiftning. Idag används det mest mot förkylning och influensa.

Wikimedia Commons

Oreganoolja:

Oljan som mest är känd för att den används mot resistenta stafylokocker som MRSA (sjukhussjukan) är även bra mot svamp och parasiter.

Den verkar även smärtstillande. Enligt en studie gjorts vid Georgetown University sägs oljan vara lika bra som många antibiotikum på marknaden.

Flickr

Kokosolja:

Kokosolja har på senaste tiden blivit väldigt populärt, både för sina nyttiga fetter men det har även andra bra egenskaper.

Det är laurinsyran i kokosfettet som gör att den har så bra hälsoeffekter. Syran omvandlar till momolaurin när den når tarmen och får då bakterie och virusskyddande egenskaper.

Wikimedia Commons

Dela gärna denna artikel med dina vänner, det kan rädda liv!