5 oväntade skäl att dricka varmt vatten på morgonen – för din hälsas skull

Vatten är en viktig del av en människas liv. Vi består till stor del av vatten och torkar ut om vi inte får i oss tillräckligt med vatten.

Men nu visar också forskning just oväntade orsaker till just varför vatten är bra för dig.

 

Det finns inget liv utan vatten, och så är det likaså för människan.

Vatten är viktigt för vår hälsa för att vidbehålla bra vätskenivåer för att klara av alla livets utmaningar.

Men just hur bra för vår kropp tänker nog inte många alls på.

5 oväntade anledningar till varför du borde dricka varmt vatten – varje morgon

Men enligt ny forskning finns det just fem oväntade anledningar till varför du borde dricka ett glas varmt vatten varje morgon. Innan ditt kära kaffe såklart!

  1. För dig som oroar dig över vikten eller bara vill vara hälsosam är en kopp varmt vatten direkt på morgonen det perfekta knepet. Gör du det stiger din kroppstemperatur och ämnesomsättningen ökar. Om du dessutom tar i några droppar citron kommer också ditt stora sug efter dina favoritsnacks att minska tack vare pektinet i citronsaften.

    2. Förstoppning är något som vi alla allra helst vill undvika. Och ett bra knep för att slippa detta besvärande, smärtsamma och obehagliga är att dricka ett glas varmt vatten. Förstoppningen orsakas av vätskebrist, och vad kan då vara bättre än att fylla på med vatten? Då kickar du dessutom igång dina tarmrörelser och minskar risken för förstoppning.

    3. Att leva med smärta är fullständigt outhärdligt. Speciellt om du har svåra menssmärtor, ont i ryggen eller huvudvärk. Dricker du varmt vatten slappnar dina muskler av och kramper kan släppas när blodcirkulationen ökar med temperaturhöjningen.

    4. För att förbättra din blodcirkulation är varmt vatten ett utmärkt hjälpmedel. Musklerna slappnar av och det hjälper din kropp att lösa upp fettansamlingar och skölja ur orenheter, vilket förbättrar blodcirkulationen.

    5. Sist men inte minst så är även varmt vatten bra för din matsmältning. Det varma vattnet stimulerar tarmsystemet och stärker då din matsmältning. Ett annat tips är att undvika att dricka kallt vatten efter en måltid då det gör att oljor och fetter stelnar och därmed försvårar matsmältningen.

OBS! Drick inte varmt kranvatten utan koka upp kallt vatten och låt det svalna lite innan du dricker.

Källa: Mitt kök

Wow vilka bra tips! Detta ska jag verkligen ta tillvara på! Dela för att sprida vidare informationen!