5 superövningar som får dig i bättre form medan du sitter i stolen

För mycket stillasittande är inte bra för kroppen, särskilt inte när man börjar att komma upp i ålder. Jag hör själv till de som har ett jobb där jag tillbringar mycket tid i en kontorsstol, och efter jobbet har jag ibland svårt att hinna till gymmet med alla måsten som ska göras. En kille jag känner har samma problem, och på senaste har han dragit på sig mer bukfett, vilket faktiskt kan vara farligt. 

När en träningsinstruktör tipsade mig om övningar man kan göra i kontorsstolen var jag först skeptisk, men efter att hållt på med dem ett tag känner jag mig både starkare och slankare i kroppen, därför vill jag dela med mig av dessa enkla övningar. 

Statistik visar att en genomsnittlig amerikan endast har fyra timmar om dagen att ägna åt valfria aktiviteter. Enligt Health and Healthy Living visar samma statistik att många använder dessa timmar till att titta på tv, scrolla på Facebook eller någon annan stillasittande aktivitet. 

Undersökningen visar också att mammor har betydligt mindre tid att bruka, endast 36 minuter är vad de har till sitt förfogande, vilket gör det svårt att hinna till gymmet eller att delta i någon annan aktivitet. Men vår kropp behöver röra på sig för att inte muskler och leder ska förtina, och framförallt för att vi ska orka vardagens påfrestningar.

Om du känner igen dig kommer du garanterat att ha nytta av de här fem övningarna som du kan göra i princip var som helst, allt du behöver är en stol. 

I videon nedan visar fitnesstränaren Denise Austin hur du utför fem övningar som effektivt bränner bukfett på ett enkelt sätt, perfekt för de som har lite fritid.

Källa: Healthandhealthyliving

Dela gärna för att tipsa andra som har lite tid eller ett stillasittande jobb.