7 blommor som gör luften ren och är nästan omöjliga att döda.

Formaldehyd är cancerframkallande, och det är även bensen. Hur ska du då få bort dessa – och flera andra – luftföroreningar från ditt hem? Vänta bara tills du läst det här… De här sju fantastiska växterna renar ditt hem från luftföroreningar, och på köpet kommer ditt hem bli vackrare än någonsin. Vem hade en aning om att dessa sju växter var så effektiva mot luftföroreningar!

1. Krysantemum

Det var NASA som upptäckte att den här blomman är en galet effektiv luftrenare. Den rensar bort ammoniak, bensen, formaldehyd och xylen i ditt hem. Den finns att köpa på de flesta blomaffärer, är billig och kan dessutom planteras utomhus.

2. Dracaena

Det finns över 40 olika Dracaena-arter varav ett flertal är välkända krukväxter i Sverige. Den tar bort all bensen, formaldehyd och xylen som finns i ditt hem. Tyvärr så är de giftiga för katter och hundar, så det kanske inte är något alternativ för dig som har hund eller katt.

3. Fikus

Min favorit är fikusträden då de kan växa sig väldigt stora. Vanligtvis är de mellan två och 10 meter höga, och har en fantastiskt luftrenande effekt. Det funkar alldeles utmärkt att ha dem utomhus på våren och sommaren. Fikusen tar bort bensen, trichloroethylene och formaldehy i hemmet.

4. Fredskalla

Fredskallan är inte bara vacker. De är också omöjliga att ta kål på och har väldigt bra egenskaper för att rena luften. De blomstrar mestadels under sommaren och föredrar en avskymd tillvaro i skuggan med hög fuktighet. Den tar bort ammoniak, bensen, formaldehyd och trichloroethylene.

5. Spjutbräken

Den här växten gillar svala områden med hög luftfuktighet. Badrummet är en perfekt plats för spjutbräken. Den tar bort föroreningar som xylen och formaldehyd.

6. Svärmorstunga

Den här kan man se överallt i kontorslokaler och i restauranger – och det finns det en anledning till. De är i princip omöjlig att döda. Deras behov av vatten är sporadiskt och växten föredrar torra förhållanden. Dessutom så kräver den knappt något solljus. Den rensar ditt hem på bensen, formaldehyd, trichloroethylene och xylen.

7. Bambupalmer

Bambupalmer är absolut bäst på att filtrera bort formaldehyden som finns i ditt hem. De trivs i solen och i ljusa miljöer. De kan bli nästan fyra meter höga, vilket gör dem till en ståtlig prydnad i hemmet. Bambupalmen rensar ditt hem på bensen, formaldehyd och trichloroethylene.

Se så, nu är det bara att springa iväg till närmaste blomaffär och handla!

Publicerad av Hemmaliv, gilla gärna: