7 enkla saker du kan göra för att stoppa brösten från att bli hängiga

Att brösten börjar hänga innebär att de förlorat sin elasticitet som gör dem spända och fasta. Detta kan bero på flera saker, och givetvis spelar ålder in, men vad många inte vet är att det finns flera saker man kan göra för att hålla brösten fasta och spänstiga så länge som möjligt. 

Här är sju antal saker du kan börja med för att förhindra hängiga bröst. Det bästa är att de är superenkla och tar ingen tid.

1. Träning

Alla kvinnor har vävnad i brösten som känns som en hård knöl. Hur stora dessa är påverkas av vikt, genetik och hormoner och kan inte styras av personen i fråga, men vad man kan påverka är musklerna i och runt brösten. Tränar du bröst, axlar och rygg regelbundet så kommer ditt bröst att skjutas fram och musklerna bli större, vilket gör att du bär upp dina bröst betydligt bättre. Exempel på träning som bygger bröst är armhävningar, simning och övningar med handvikter, det skriver Health Care

2. Bröstmask

Det låter osannolikt, men flera hälsomagasin har rekommenderat kvinnor att smörja in brösten i en särskild inpackning. Detta för att den ger näring åt huden, vilket stärker bröstens elasticitet och förhindrar att de börjar hänga i tidig ålder skriver Stay Naturally Healthy.

Detta behöver du: 

1 matsked naturell yoghurt

1 matsked av en olja med mycket vitamin E

1 ägg

Så gör du: 

Tillsätt alla ingredienser i en skål och blanda dem väl med en sked.

Bred ut denna inpackning på varje bröst med varsam massage.

Låt sitta i 30 minuter innan du sköljer med kallt vatten.

Försök att använda inpackningen en gång per vecka.

3. Massage

Att olivolja är en magisk fuktkälla visste du säkert, och detta bör du ta vara på när det kommer till dina bröst. Olivolja gör huden fast och förbättrar hudens textur och elasticitet, därför rekommenderas det att du masserar in brösten i olivolja minst två till tre gåmnger i veckan. Massagen ökar blodcirkulationen vilket tillför mer spänst åt huden. 

4. Välj rätt BH

Att bära ”fel” BH innebär att du har en BH som inte passar dina mått. Om BH:n skaver lite eller är lite för trång brukar de flesta ignorera det för att de tror att det inte spelar sådan stor roll, men det är fel. Eftersom att brösten är elastiska påverkas de av tyngdlagen, därför bör du alltid välja en BH som sitter bekvämt och ger stöd åt dina bröst, särskilt om du har stora enligt Bröstlyft.se.  

5. Rök inte

Du har säkert hört talas om att rökare får sämre hy, men detta gäller inte bara ansiktet. Enligt Steg för hälsa så minskar rökning mängden kollagen som ger huden spänst, därför gör cigaretter att du åldras fortare, även dina bröst. 

6. Undvik snabb viktnedgång/jojo-bantning

En stor del av brösten består av fettvävnad, därför minskar denna del om du snabbt går ner i vikt. Kroppen hinner nämligen inte anpassa sig om viktnedgången sker snabbt, vilket gör att brösten blir tunnare och hängigare. Om du pendlar i vikt ofta kommer brösten aldrig hinna med, vilket gör att huden blir slapp, det skriver Healthcare

7. Strunta aldrig i solskyddsfaktorn

Det finns en anledning till varför vi varnas för solens starka strålar. Solens UV-strålar gör att huden åldras i förtid, och den kan aldrig återgå till hur den varit på naturlig väg. Bröstområdet är det som är mest mest mottagligt för solljus, och eftersom att huden där är tunn bränns den lätt. Så om du vill hålla dina bröst ungdomliga, tänk på att smörja in dem med solkräm. 

Källa: Stay naturally healthy, Steg för hälsa, Healthcare

Självklart påverkar genetik och annat också bröstens form och storlek, men att påskynda bröstens åldrande känns onödigt när man kan ta hand om dem. Dela gärna för att tipsa andra om dessa superenkla knep.