7 klockrena husmorsknep som kommer göra ditt badrum skinande rent.

När våren närmar sig är vi många som förbereder oss för en rejäl vårstädning. Smuts och dammiga vrår ska avlägsnas helt och hållet – och den allra värsta boven i dramat brukar allt som oftast vara badrummet, som samlar på sig massor av bakterier och skit. Låter det tidskrävande? Det behöver det faktiskt inte vara. Om du bara har koll på de smartaste husmorsknepen så blir städningen både snabb och effektiv – och här följer därför några av de mest klockrena knepen att lägga på minnet när badrummet ska få sig en riktig omgång.

Badrumsspegeln

Smutsig badrumsspegel? Då kan faktiskt tepåsar vara en naturlig och härlig lösning. Lägg tre tepåsar i ett glas med vatten, häll över i en sprayflaska och fördela på spegeln. Torka med tidningspapper (!) och din spegel är skinande ren.

husmor1

Toaletten

När det är dags att angripa en smutsig toalett så är ättika en riktig livräddare för hela paketet. Börja med att lyfta locket till toatanken och häll ner en rejäl skvätt ättika. Gå vidare till toalettringen och spraya den med ättika innan du torkar rent med papper. Ta fram lite mer papper, blöt det i ättika och tryck fast på insidan av toalettstolens kanter i några minuter. Skrubba och spola – och nu är du kvitt både bakterier och mögel i hela toaletten.

husmor_youtube

Duschen

Att skrubba duschen brukar ofta ge upphov till ryggont eftersom det tar så lång tid att nå resultat. Men med det här enkla husmorsknepet går det faktiskt betydligt snabbare. Blanda ättika och flytande tvål och ge dig på duschen med en diskborste – resultatet kommer synas direkt.

husmor3

Vattenfläckar

Vattenfläckar som fått sitta kan vara riktigt svåra att få bort. Många tror kanske att det behövs kemikalier – men så är självklart inte fallet. Med lite hårt slit och en vanlig citron kommer vattenkranen snart att glänsa eftersom citronsaften bryter ner fläckarna. En annan smart idé för att bli av med fula vattenfläckar är att lägga en handduk runt kranen och hälla på ättika. Låt det sjunka in i ungefär 30 minuter och torka sedan med trasan. För de vrår som är allra krångligast att komma åt kan du använda en tandborste!

husmor4

Tandborstmuggen

En sån grej som ofta brukar bli riktigt snuskig, men som inte så många tänker på, är tandborstmuggen. Enklaste sättet för att få den ren igen? Kör den bara ett varv i diskmaskinen! Stänk på kanterna och gegga i botten kommer snart vara ett minne blott.

husmor5

Toaborsten

Toaborsten får ofta ta smällen att slåss mot de värsta bakterierna i badrummet – så visst skulle den också behöva ett ordentligt lyft! För att göra det enkelt för dig kan du bara lyfta upp borsten och hälla allrengöring i skålen. Doppa ner borsten igen – och den kommer snart vara fräsch och redo att användas för att ge ditt badrum en omgång.

husmor6

Tvättmaskinen/torktumlaren

När du tvättar och torkar dina kläder fastnar det alltid massvis av ludd och hår i maskinerna. Att lyfta upp filtret och borsta av smutsen bör göras så ofta som möjligt – men ibland sitter det även fast under filtret. För att komma åt dessa knepiga små skrymslen kan du ta en tom toarulle, tejpa fast den på dammsugaren och blåsa igång. Det blir ett perfekt munstycke eftersom det är böjbart och når långt. Smutsen kommer snart vara väck!

husmor7

Spana gärna in den här videon också!

Du kanske hade koll på många av de här husmorsknepen, men för mig var det mycket nytt och smart att komma ihåg. Jag tror också att många där ute skulle bli glada av att känna till de enkla knepen för badrummet – så därför får du gärna dela vidare till alla dina vänner!