8 okända fördelar med att skippa BH:n – detta borde varje kvinna känna till

Som kvinna har jag alltid haft en lång och smärtsam hatkärlek till min behå.

Dessa söta och ofta eleganta plagg har under lång tid varit en symbol för kvinnlighet. I tusentals år har kvinnor världen över på ett eller annat sätt försöka dölja, framhäva, lyfta eller forma sin byst.

Idag bärs behå av nästan alla kvinnor, vi fått lära oss att BH ger stöd och stadga och håller brösten på plats. Men stämmer det verkligen?

Nja, i själva verket finns det faktiskt en rad skäl till att skippa behån.

Och för alla er som tycker att det är skönt att ta av sig BH:n – här är 8 oväntade saker som varje kvinna borde veta om vad som händer när du går utan BH. 

1. Större bröst

Är det verkligen sant, kanske du tänker? Men jo, brösten kan bli en kupstorlek större om du låter bli BH ett tag.

När dina bröst hänger naturligt tvingas bröstmusklerna att arbeta för motstå gravitationen, detta får dina bröst att bli större och du blir dessutom mer mer rätryggad – vilket också kan få tuttarna att se större ut. 

2. Sov bättre

De flesta kanske vet att man inte bör sova med BH, men inte alla. Att vara avslappnad är en nyckel till god sömn, vilket du knappasty får om du har en hårt sittande BH på dig. .

Och även om du inte sover med behå på natten, kan den faktiskt orsaka problem med din dygnsrytm och störa din sömn, vilket framgår av denna studie.

3. Spara pengar

Självklart går det att köpa ben billig behå, men då kan du inte alltid lita på att den gör sitt jobb. En ordentlig BH som också är fin kan kosta upp mot tusenlappen.

Och eftersom att du förmodligen inte vill använda samma BH varje dag köper man ju ofta många under en livstid – men varför inte spendera dem på något som du verkligen vill ha eller behöver?

4. Bättre andning

Bröst kan må dåligt, men också må bra. Enligt denna studie orsakar BH mer skada än nytta, om det inte är den exakta storlek som passar dina bröst. Fel storlek försämrasr din blodcirkulation och påverkar din andning. Fria bröst ger dig istället optimal andning och bättre blodcirkulation. 

5. Mer bekvämt 

Tänk efter – hur bekvämt är det med två tight åtstramande band över axlarna, och en bygel som sitter åt och klämmer huden?

Det finns en anledning till att det känns som en befrielse att ta av sig BH:n efter en lång dag, tänk dig att ha den känslan varje dag!

6. Bättre form

Behån kan hålla tillbaka bröstens naturliga rundhet, samt deras förmåga att peka utåt.

Om du vill låta dina bröst blomstra i sin naturliga form och bli fylligare, rundare och piggare – testa att skippa BH:n under perioder.

Detta kan ger resultat på längre sikt, så kom ihåg att ha tålamod!

7. Bättre hållning

Låter den egna muskulaturen stärkas upp och skippa en behå som kan försvagar bröstmusklerna, vilket gör att brösten börjar peka nedåt. 

Då brösten är vana vid att lyftas upp av en BH varje dag, kommer de att tappa sin naturliga förmåga att stå utåt.

8. Starkare hjärta

Vi brukar inte fundera på att våra behås kan orsaka hälsosymptom, men du kommer bli överraskad över vilken inverkan det kan ha på din hjärthälsa

Allt som trycker på och komprimera dina större blodkärl kan vara skadligt. Skippa behån emellanåt och hjälp blodet flöda fritt – det kommer öka din energi och ge dig bättre hälsa!

Många tror fortfarande att brösten behöver BH:n, men så är det alltså inte.

Med andra ord: du kan gott njuta av att skippa BH:n då och då!

Dela gärna vidare denna artiklar med andra du känner som skulle uppskatta den här informationen. 

 
 

Läs mer om...