8 oväntade och smarta knep med munvatten.

Eftersom jag gillar att vara förberedd på alla typer av akuta situationer är mitt medicinskåp fullproppat med både det ena och andra. Men jag ska helt ärligt säga att de gånger jag haft en flaska Listerine hemma, så har jag enbart använt det som munvatten. Tills nu, i alla fall… Det finns faktiskt en hel del oväntade användningsområden för just munvatten, i alla fall om man ska tro sajten Littlethings. För vad sägs om att prova Listerine som deodorant, mot nagelsvamp och för att rengöra toaletten? Visst, det finns ju bra grejer för allt detta, men om det är kris någon gång och du bara har en flaska munvatten kan det ju vara bra att håll på dessa knep. Har du prova något detta förut? Dela gärna med dig av dina egna tips i kommentarerna.  

Varför Listerine?

Wikipedia

listerine1

Nuförtiden används Listerine mest som munvatten, men dess uppfinnare hade mycket mer i åtanke.

Listerine, som skapades i slutet av 1800-talet, utvecklades ursprungligen som ett antiseptiskt medel och från början var det avsett att användas vid operationer. Det var faktiskt inte förrän på 1970-talet som munvattnet började marknadsföras som ett medel mot dålig andedräkt.

Och med så många användbara ingredienser i Listerine (såsom timjan, eukalyptus och alkohol) är det kanske inte så konstigt att många börjat använda produkten på alla möjliga, kreativa sätt. Det går förstås bra att använda andra typer av munvatten också!

Bläddra gärna ned för att se några av de minst sagt oväntade användningsområdena:

1. Gnid det under armarna

shutterstock_402892342

Ibland händer det ju att vi behöver deodorant, men av någon anledning inta har tillgång till det. Tja, Listerine fungerar bra för att ta bort svettlukten om du är i knipa. Bara häll några droppar Listerine på en bomullstuss och badda försiktigt under armarna.

2. För att få bukt med nagelsvamp

shutterstock_40797142

Enligt sajten ”Top 10 Home Remedies” kan Listerine vara bra för att bli av nagelsvamp. Du tappar helt enkelt upp ett fotbad med Listerine och blötlägger fötterna i en halvtimme. Blanda ner 2,25 dl munvatten med varmvattnet så blir dina fötter snart också fräscha, mjuka och luktar gott!

Vissa rekommenderar även blanda i lite vinäger, för särskilt svåra fall.

3. Häll det i toaletten

shutterstock_103865948
Change me to copyright source

Kanske inte det mest ekonomiska, men ibland har man inget val. Och Listerine kan faktiskt göra din toalett både ren och ge en fräsch doft. Allt du behöver göra är att hälla i lite av ditt munvatten och skrubba med en borste.

4. Lägg i papperskorgen

shutterstock_34797202
Change me to copyright source

Lukten av sopor kan verkligen göra ditt liv till en pina. Ett sätt att få bort den obehagliga doften är att lägga ett indränkt papper med Listerine i botten av soporna. Det kommer lukta så mycket fräschare!

5. Doppa tandborsten i Listerine över natten

settingforfour.com

listerine

Tandborstar kan lätt bli slitna och samla på sig bakterier. Ett alternativ är att koka tandborsten, men vissa låter också sina tandborstar stå i ett glas Listerine över natten, då och då. Smart!

6. Slut på kliandet

shutterstock_406663285

Allergiska reaktioner, nässelutslag, bett från insekter eller bi- och getingstick: allt kan faktiskt lindras med hjälp av lite munvatten.

Tandhygienisten Carrie Ibbetson skriver: ”Listerine är min husmorskur för att slippa klia som en galning på myggbetten”.

7. Fräscha upp tvättmaskinen

munvatten

Tvättmaskinerna har ju en förmåga att börja lukta illa ibland. Testa att hälla ned en deciliter Listerine i din tomma tvättmaskin och kör igenom ett sköljningsprogram så ska du snart se att det blir rent och fräscht. Munvattnet dödar nämligen bakterier och desinficerar tvättmaskinen.

8. Spraya på datorn

shutterstock_55309918

Folk kanske tror att du är lite galen om du börjar spraya Listerine på din dator eller TV-skärm, men det är ett bra sätt att göra rent den typen av ytor.

Spraya på och använda en mjuk trasa för att torka bort fingeravtryck och äckliga rester. Som en extra bonus kommer din dator lukta mint. Inte så dumt, eller hur?

Dela gärna vidare denna lista med dina vänner, så att fler kan lära sig dessa smarta knep!