Aldrig mer spindlar i huset – det här knepet är för enkelt för att inte testa

Du behöver inte lida av spindelfobi för att känna att de små varelserna inte är önskade i ditt hem. Spindlar kan vara riktigt obehagliga, och deras nät med ägg är inget man vill ha på sina saker. Tyvärr letar de sig ofta in bland mörka och fuktiga utrymmen, och ibland även på de mest oväntade platser. 

Men det finns en supermetod som kan få ditt hem fritt från inte bara spindlar, utan möss och andra ovälkomna gäster. 

Det hemliga knepet mot oönskade husgäster är mynta. Pepparmynta är inte bara en fantastisk smaksättare, utan också ett ”vapen” mot ohyra. Såhär funkar det.

1. Mot gnagare

Gnagare har ett finkänsligt luktsinne som gör att de känner av pepparmynta jättestarkt. När du krossar myntablad frigörs essensen, därför bör du strö några krossade blad runt det område i hemmet där råttor eller andra djur brukar eller kan dyka upp. 

2. Mot spindlar

Spindlar kan enkelt leta sig in i de trångaste av skrymslen, därför bör du få in pepparmyntan i alla vrår. Detta kan du göra genom att blanda en flaska vatten med olja från mynta, och sedan spraya det där spindlar brukar leta sig in, till exempel fönster och källaringångar. Ta en del myntaolja och nio delar vatten. 

Foto: Shutterstock

3. Mot loppor

Loppor är ingenting som någon vill ha i sitt hem, men har du husdjur så vet du att risken för att de kommer in är stor. Fyll en välstängd påse med myntablad och lägg den i hundens korg eller där den brukar sova, efter några nätter med denna som sovsällskap kommer du att märka att hunden kliar betydligt mindre.

Källa: BulkHerbStore, Leva&Bo, MåBra.

Säg hejdå till spindlar och annan ovälkommen ohyra. Dela gärna detta knep med andra, de kommer att tacka dig.

 

 
 

Läs mer om...