Därför ska du placera ett bananskal i pannan regelbundet – din kropp kommer att tacka dig

Bananer är fulla av nyttiga näringsämnen som magnesium och C-vitamin, och dessutom smakar de supergott. Men de har faktiskt ännu fler fördelar på hälsan. Visste du att bananskal kan bota huvudvärk och migrän? efter att ha läst detta kommer du aldrig slänga ditt bananskal direkt.

Hör du till en av de många som drabbas av huvudvärk då och då?, kanske ofta till och med? Då finns det en bra anledning att fylla ut fruktskålen med banan.

Många har inga problem med att ta värktabletter mot huvudvärk, men de finns de som inte gillar det, eller till och med inte tål dess bieffekter. Då är ett bananskal i pannan värt att testa för att bli av med smärtan. Det har åtminstone fungerat för flera jag känner som har migrän.

 

Placering av bananskal

Doktor Darrell J. Stoddard förklarar det hela såhär:
”Att sätta en del av bananskalets insida mot huden i pannan, samt en annan del bakom nacken hjälper till att motverka orsaken till huvudvärken. Detta är bättre än att maskera smärtan med värktabletter som kan ha skadliga bieffekter”.

 

Så hur kan ett bananskal hjälpa mot huvudvärk?

Svaret på frågan är att huvudvärk många gånger beror på kaliumbrist. Eftersom att banan är rikt på kalium kan kroppen absorbera det om du lägger ett skal tätt mot pannan. Enligt Health and Wellness så bör cirka 30 minuter i liggande position räcka för att kaliumbalansen ska återställas, och därmed lättar huvudvärken.

 

Foto: Shutterstock

Ju kallare, desto bättre

Har du huvudvärk ofta så vet du säkert att man riktigt längtar efter något som kyler ner pannan. En banan som legat i kylskåpet kommer därför att få dig att känna en behagligare känsla fortare än en banan som inte är kyld. Hör du till de som har bananerna i skafferiet eller i en fruktskål så kan du använda tipset som The Hearty Soul skriver om, där du lindar in en isbit i skalet en stund innan.

Källa: Steg för hälsa, Heal PainThe Hearty Soul, Health and wellness365, Susana Home Remedies

 

Jag tyckte att det lät knasigt först, men efter att märkt att det fungerar så vill jag dela tipset med alla jag känner. Gör gärna det du med, de kommer att tacka dig.