Barnen ville ha ett nytt dockhus. Det mamman förvandlar en kartong till är helt otroligt.

En bloggare från Berlin vid namn Caroletta delade ett sätt att bygga sitt eget dockhus genom endast en pappkartong. Hon skriver att hon själv gillade att leka med dockhus som liten och att hon då byggde dessa redan då. Det går snabbt och är enkelt, vilket ni märker genom de enkla stegen nedan.

Detta är alltså vad du arbetar med för att skapa ditt nya dockhus:

Bildkälla

001

Det första du behöver göra, är att skapa dessa fönster och dörrar. Det gör du lite som du vill, vilken storlek och så. Caroletta hade fått inspiration från ‘Victorian Townhouse‘ och valde att skapa ett sådant.

Bildkälla

01

Även de bitar som blir över används senare för att komplettera huset.

Bildkälla

002

Ett golv skapades sedan för att stabilisera nedtill och för att det helt enkelt ser snyggare ut med en läcker nedre del.

Bildkälla

02

Mycket tejp används för att hålla bitarna på plats. Här kan du, som sagt, gå lite för vad du tycker om. Här har hon valt att lägga på ytterligare lite höjd och några fönster till på toppen.

Bildkälla

03

Det blir som sagt mycket tejp, men det målas över senare och kommer inte att synas. Här har en trapp adderats och likaså en skorsten.

Bildkälla

04

Innan huset sedan ska målas, täcker Caroletta över hela huset med fuktigt tidningspapper för att få en jämn och fin yta över hela dockhuset.

Bildkälla

05

En vit yta läggs innan färgen sedan åker på. Här kan du också gå lite för vad du tycker är snyggt. Caroletta har valt ett svart tak och en grön färg för sitt hus.

Bildkälla

06

Fönstren fixas enkelt med några små pinnar och lite färg. Även en dörr skapades på samma vis.

Bildkälla

07

Fönstret målades sedan svarta och här är slutresultatet:

Bildkälla

08

Hur snyggt blev det inte?! Jag tycker att det ser riktigt mysigt ut där inne 🙂

Bildkälla

09

Vill du ha fler liknande knep i ditt flöde? Klicka gärna på gillaknappen.

Publicerad av Newsner Knep, gilla gärna