Blanda citron och kokosolja – ditt gråa hår kommer att återgå till sin naturliga färg igen

Alla som är så pass gamla att de börjar få lite gråa hår minns nog med fasa första gången man såg det där gråa hårstråt på sitt huvud.

Även om grått hår kan komma i alla olika åldrar så tycker nog många att det är ett tecken på at man börjar bli gammal.

Nu för tiden är det dock inte så svårt att dölja de grå håren eftersom att vart enda närköp erbjuder olika färgmedel som du enkelt kan använda hemma.

Många innehåller en hel del onaturliga ämnen och det kan dessutom dyrt.

Pixabay

Men det finns det bättre sätt att lösa problemet med gråa hår, helt utan dessutom konstiga tillsatser som kan göra mer skada än nytta för ditt hår.

Att man blir gråhårig beror på att kroppen producerar mindre av det pigment som färgar håret, och hur tidigt i livet kroppen börjar producera minder är genetiskt betingat.

Vissa kan få grått skägg medan håret på huvudet inte alls förändras eller tvärt om, varför det är så vet vi ännu inte.

En del säger att livsstil och stress också kan påverka hur snabbt man blir gråhårig men det finns ännu inga vetenskapliga bevis på det skriver Allt om Vetenskap.

Vill du testa denna superenkla huskur för att motverka och förebygga grått hår är det bara att följa instruktionerna nedan.

Picserver

Du behöver:

• 50 ml kokosolja

• 50 ml färskpressad citronjuice

Så här gör du:

Blanda ingredienserna ordentligt i en skål. Massera blandningen i håret och hårbotten, låt blandningen verka i håret i en timme innan du tvättar ur den.

Upprepa processen 1.2 gånger i veckan.

Kokosoljan kommer att förbättra hårets kvalitet och hjälpa hårproduktionen. Det är dessutom bra mot mjäll.

Vitaminerna B och C i citronjuicen kommer också att berika håret och motverka uppkomsten av gråa hår skriver New Health Advisor.

Pixabay

Dela gärna detta smarta knep med dina vänner, så att fler kan känna sig unga längre!