Blanda egen ekologisk graffiti på mossa med bara 4 eller 5 ingredienser.

Nu lever vi en relativt grön värld, där folk blir mer och mer medvetna om miljön och om vad som skadar den. Även inom konstens värld har man börjat tänka mer grönt och ekologiskt – och en ny grej är ekologisk graffiti. Det är superenkelt att blanda ihop själv och ersätter sprejfärg med giftiga kemikalier. Det är också enkelt att använda och med lite tålamod blir det riktigt, riktigt snyggt. Ta en titt nedan! Nu hoppas vi att den typ av gatukonst snart dyker upp i Sverige (inom lagliga ramar så klart!).

Att blanda egen ekologisk graffiti är enkelt.

Det här behöver du:
• En eller ett par ”klumpar” (ungefär en liten handfull) mossa
• 4,5 dl naturell yoghurt eller filmjölk
• 4,5 dl vatten
• 1/2 tsk socker
• Majssirap (valfritt)

Så här gör du:

1. Plocka mossa

Plocka så mycket mossa du hittar från stenar, murar och vägar. Mossa från träd eller från skogen fungerar tyvärr inte särskilt bra, enligt Wikihow. Skölj sedan mossan så du får bort så mycket jord som möjligt.

bild


Bildkälla

bild1


Bildkälla

2. Blanda

Dela mossan i mindre bitar och lägg i en mixer. Häll i resten av ingredienser och blanda väl. Det ska bli en slags färgliknande konsistens. Blir blandningen för rinnande kan du droppa i lite majssirap för att få den tjockare.

bild2


Bildkälla

bild3


Bildkälla

3. Måla

Häll blandningen i en hink och rör runt försiktigt. Sedan är det bara att ta en målarpensel och börja måla!

bild4


Bildkälla

bild5


Bildkälla

Mossa växer på många material. Så applicera färgen och sedan är det bara att ha tålamod och vänta. Hur snabbt mossan börjar växa beror på omgivning och klimat. Om du har möjlighet: Kolla till mossan någon gång i veckan och spreja med vatten eller måla på mer färg. Så småningom kommer du se resultat. Använd gärna blandningen på den typ av underlag du hämtade mossan från, då vet du att den är i rätt miljö.

bild6


Bildkälla

bild7


Bildkälla

Hur resultatet blir? Fantastiskt vackert! Jag har inte testat själv om det fungerar men oavsett vad så är det värt ett försök, eller hur? Kolla bara bilderna nedan.

Ett foto publicerat av Alex (@alexsinel) Feb 22, 2016 kl. 9:37 PST

Ett foto publicerat av @girlwithstyle78 Feb 16, 2016 kl. 3:58 PST

Ett foto publicerat av @girlwithstyle78 Feb 16, 2016 kl. 3:21 PST

Ett foto publicerat av @girlwithstyle78 Jan 31, 2016 kl. 5:28 PST

Häftigt va? Nu hoppas vi som sagt att vi snart ser det här dyka upp i Sverige. Dela gärna vidare till dina konstintresserade vänner!

Publicerad av Newsner Knep, gilla gärna