Bli av med hängig hud under hakan – med okända övningen som alla kan göra hemma

Du vet den där mjuka, lösa huden som hänger under din haka? Ja, den som du stör dig på när du tittar på foton av dig själv. Den så kallade ”kalkon-halsen” är en envis och förrädisk sådan, då den avslöjar din ålder oavsett hur ungdomligt resten av dig ser ut.

Många tror att det enda sättet att bli av med denna är plastikkirurgi, men det finns en annan metod som varken innebär knivar, smärta eller pengar.

 

För vissa spelar det ingen roll, men jag vet många som mer än gärna vilja bli av med den lösa och mjuka huden under hakan, men att lägga sig under en skalpell känns inte som ett alternativ. Därför blev jag glad när jag fick se att jag kan dela med mig av den här fantastiska övningen som jobbar bort en hängig haka.

 

Orsaken till ”kalkon-hals”

Det är inte din vikt som är avgörande för den där extra hakan, däremot finns det flera orsaker som spelar in, bland annat ålder. När du blir äldre så tappar huden sin elasticitet, därför börjar vissa få ”kalkon-hals” redan efter 30. Enligt Consumer Health Digest så kan den överflödiga huden bero på antingen snabb viktnedgång, för lite rörelse, dålig kost, eller en kombination av dessa. Har den väl kommit dit är det rörelser som gäller för att få bort den utan kirurgi.

Foto: Flickr

Ingen dyr utrustning krävs

När det kommer till att forma kroppen involverar det ofta gym och redskap, men i det här fallet behöver du bara en enda sak, och den kan du ha hemma. En foam roller är att rekommendera för bästa effekt, men om du inte har någon kan du rulla ihop en handduk, tröja eller liknande. Så länge den får en rundad form som passar under din nacke så fungerar det.

 

Så gör du

Eftersom att problemet är vanligt så bjöd en av Amerikas största talkshow-värdinnor – Rachel Ray, in en instruktör som visade hur man tränar bort ”kalkon-nacken”.

Först ska du ligga ner platt på rygg, utan foam roller, och vrida huvudet åt höger och vänster upprepade gånger. Känn efter noga om det spänner lite extra någonstans. Därefter placerar du foam rollern under nacken och rullar huvudet i en cirkel.

Se instruktionerna i videon:

 

”Kalkon-hals” avgör inte om man är vacker eller inte. Men för de som är obekväma med sin så är detta ett bra tips då det varken kräver, tid, pengar eller vidare ansträngning. Dela gärna tipset med andra, de kommer att vara tacksamma.