Därför bör du aldrig någonsin äta bara en banan till frukost

Frukosten är som bekant det viktigaste målet på dagen. Det är då du ska förbereda kroppen för att orka hela dagen.

För mig är frukosten helig och det finns många olika varianter för alla olika smaker. Men vissa saker ska du inte äta, för det stjälper mer än vad det hjälper.

Även om få vet om det kan det vara en mycket dålig idé att äta en banan det första du gör.

Bananer som i grunden är nyttiga eftersom dom innehåller massor av magnesium, fibrer och kalium kan vara ett dåligt val av frukost.

Det är den amerikanska nutritionisten Daryl Gioffre som har berättat för metro.co.uk hur det faktiskt kan skada kroppen om du stoppar i dig en banan på morgonkvisten.

Bananer må se ut att vara det perfekta valet till frukost men när man tittar närmre så visar det sig att banan innehåller 25 procent socker, och ganska mycket syra och är alltså inte alls speciellt bra för att kickstarta dagen säger Daryl.

Problemet med att äta en banan på fastande mage är den höga sockerhalten. Det ger en snabb energikick som försvinner nästan direkt vilket gör att du kommer känna dig trött och slö, och du kommer inte att klara dig tills lunch utan antagligen stoppa i dig något onödigt och kanske onyttigt där emellan.

Även matsmältningen kan drabbas om du bara äter en banan till frukost säger Daryl:

”När socker intas så genomgår det en process som kallas fermentering eller jäsning, samma process som skapar alkohol i vin och öl. Sockret blir till syra och alkohol i kroppen och det blir som ett lock för matsmältningen vilket inte alls är bra”.

Foto: Pixabay

Men detta innebär inte att du ska sluta äta banan helt, det är bara viktigt att äta den i kombination med något annat. Det är både gott och nyttigt om det äts på rätt sätt. Utan en balanserad frukost så går du miste om alla fördelar med bananen.

Daryl rekommenderar att äta banan tillsammans med osockrad yoghurt eller på en bit bröd för bästa effekt.

Jag hade ingen aning om att det kunde vara dåligt att bara äta en banan till frukost, det har tyvärr hänt allt för ofta när jag haft bråttom på morgonen, men det ska inte få hända igen.

Dela gärna detta för att göra fler medvetna om de dåliga effekter som banan kan ha på dig om du inte äter en balanserad frukost.

Kanske kans du hjälpa någon som brukar vara lite slö på förmiddagen och inte alls förstår varför.