Därför ska du alltid doppa en tändsticka i nagellack innan du åker på semester

Nagellack gör inte bara dina naglar väldigt fina.

Du kan även använda det för att göra din semester mycket enklare och mer bekväm.

Här har du sex riktigt bra knep för att få ut det mesta av ditt nagellack.

1. Gör tändstickorna vattentåliga

Inte sällan lyckas vi pricka in just den veckan av vår semester när det är en riktig svensk sommar med mycket regn. Men med det här geniala knepet kan du för alltid ha tändstickor som kommer fungera. Du kan nämligen göra den vattentålig.   

Doppa toppen av tändstickan i nagellacket och låt det torka, sedan är det klart. Nu kan du vara ute i ur och skur, men ändå tända din brasa eller stormkök. Hur enkelt som helst!

Bildkälla: Youtube / Crazy Russian Hacker

2. Återanvänd dina kuvert

Har du någon gång stängt ett födelsedagskuvert men sedan glömt att lägga i någonting? Ingen fara, då gör nackellack susen.

Pensla på nagellacket, som fungerar som lim, på insidans överkant och stäng kuvertet. När det har torkat har du ett sprillans nytt kuvert som bara väntar på att skickas iväg.

Bildkälla: Youtube / Crazy Russian Hacker

3. Tänd en eld

Det är svårt att tänka sig, men nagellack är riktigt bra tändvätska.

Häll nagellacket på träbiten, eller stenen, och tänd med en tändsticka. Grattis, du har precis lagt grunden till en eld! 

Bildkälla: Youtube / Crazy Russian Hacker

4. Trä smidigt på nålen

Aldrig har tålamodet trytit så mycket som när jag ska trä på tråden på nålen. Men nu är räddningens stund kommen. Nagellack är nämligen det perfekta hjälpmedlet. 

Ta lite nagellack på fingrarna och applicera på trådens tipp, sedan är det bara att enkelt trä den på nålen och sätta igång.

Bildkälla: Youtube / Crazy Russian Hacker

5. Fixa dina skosnören

Många skosnören har förmågan att alltid gå sönder, framför allt i spetsen där materialet dras isär. Då har nagellacket fått en huvudroll. 

Precis som i knepet ovan applicerar du lacket på skosnörets spets. Nagellacket binder då materialet och gör det enkelt att trä igenom snöret genom hålen. Lätt som en plätt!

Bildkälla: Youtube / Crazy Russian Hacker

6. Färgkombinera nycklarna

Vilken nyckel går hem? Vilken går till tvättstugan? Ja, den frågan har jag ställt mig många gånger, särskilt när nycklarna är identiska. Har du nagellack i flera färger hemma har vi lösningen på problemet. 

Pensla på nagellack på de olika nycklarna så kan du enkelt färgkombinera dem. Nu behöver du aldrig stå och testa vilken nyckel som går till vilket lås igen.

Bildkälla: Youtube / Crazy Russian Hacker

Glöm inte att dela artikeln med dina vänner som kan ha använding av detta.