Därför ska du alltid lägga tortillabröd i kakburken

Det jobbigaste med att baka kakor är att efter några dagar få se dem bli torra. Det behöver inte betyda att kakorna blir äckliga – men vi gillar ju alla smaken av färska och nybakade sötsaker. 

Men nu är problemet med torra kakor löst. Det finns nämligen ett riktigt smart knep så att du alltid kommer kunna bjuda dina vänner och familj på färska kakor.

Dina kakor är mest säkert de godaste någon har ätit. Själv har jag förmågan att baka alldeles för många och efter någon vecka har de torkat och blir snarare som drömmar i stället – torra, hårda och svåra att äta. 

Men nu är det dags för dig att kunna bjuda på färska kakor tiotalet dagar efter du bakat dem. 

Det enda du behöver är:

1 kakburk
2 tortillabröd
4 bitar bakplåtspapper

Då sätter vi igång!

Bildkälla: Youtube / America’s Test Kitchen

Ställ kakburken på bakplåtspappret och rita ut konturerna runt om. Klipp sedan ut några bitar med en sax.

Bildkälla: Youtube / America’s Test Kitchen

Lägg en bit av det urklippta bakplåtspappret i botten på burken. Lägg sedan på ett tortillabröd följt av ännu ett bakplåtspapper. 

Bildkälla: Youtube / America’s Test Kitchen

Nu är det dags att lägga på kakorna. Lägg på ett lager (beroende på hur många kakor du har och får plats med) och spara lite utrymme för ännu ett lager.

Bildkälla: Youtube / America’s Test Kitchen

Lägg på ytterligare ett bakplåtspaper följt av ett tortillabröd och ännu ett bakplåtspapper. Lägg sedan på det sista lagret med kakor.

Bildkälla: Youtube / America’s Test Kitchen

Varför ska man då göra det här?
Det är nämligen så att tortillabröd är väldigt fuktiga vilket gör att den sprider sin egen fukt i burken. Bakplåtsbitarna gör att tortillabrödet håller kvar fukten längre – och dina kakor kommer vara fräscha och goda så mycket längre än tidigare!

Det här måste jag bara testa med mina kakor jag ska baka i kväll. Dela gärna artikeln med en kompis som bara måste se det här smarta knepet!