Därför ska du ge dina blommor socker — resultatet kommer att förvåna dig

Att ge sig på att försöka utesluta socker är inte det lättaste du kan göra. Men varför ska du göra det egentligen? Det finns faktiskt en hel del oväntade användningsområden för just socker, och det har inte med onyttigheter att göra. Efter att ha läst denna lista kommer du ha fler anledningar att bunkra upp med socker i ditt skafferi.

 

 

1. Gör din egen läpp-scrub med socker

Socker fungerar som en naturlig peeling-produkt och är alltså perfekt ingrediens i en hemmagjord scrub. En bra blandning är kokosolja och socker. Mixa dig fram till en perfekt konsistens, tänk på att ha i mer socker än kokosolja. Var försiktig så att du inte skrubbar för hårt då läpparna är känsliga.

Foto: Pixabay

2. Gnugga bort fett

Socker är även jättebra för att få bort fett. Ett perfekt trick är att hälla i lite socker i tvålpumpen och gnugga händerna med blandningen efter att du arbetat i köket, trädgården, garaget eller liknande.

3. Gör din egen body-scrub

Använd även föregående scrub-recept på kroppen. Då kan du behöva skrubba lite hårdare än vad du bör göra på läpparna.

4. Exfoliera dina armbågar

Vi behöver bry oss mer om våra armbågar då dessa lätt kan bli slitna. Lös även detta problem med socker genom att strö socker på en citronhalva och gnugga armbågarna med den.

5. Till blommorna

Det är inte bara vi människor som älskar socker. Det gör även blommorna. Det är anledningen till att det är en viktig ingrediens i näringen för växter som du kan köpa i affären. Med tanke på det kan du blanda din egen näring till blommorna med väldigt enkla medel. Blanda i socker i vasen där du har dina fina blommor. Det finns förstås flugor och liknande som vill åt sockret — undvik genom att hälla i lite vinäger i vattnet.

Foto: Pexels

6. Lindra din brända tunga

Det är inte bara mjölk, vatten eller vitt ris som hjälper när du ätit något starkt. Prova en liten nypa socker på tungan mot det starka.

7. Skrubba bort läppstiftsmärken

När du har fått läppstiftsmärken på glaset brukar det kännas ganska hopplöst. Det är inte alltid det lättaste att få bort. Prova att fukta glaset och skrubba med lite socker på stället.

8. Insektsfälla

Insekter älskar socker. En hemmagjord fälla fixar du enkelt och det är räddaren i nöden en varm sommardag då man helst av allt vill slippa getingar och bin. Gör på följande vis: Ta en stor plastflaska och skär av på mitten. Häll i lite socker i botten av den nedre halvan. Fyll med vatten. Vänd den översta delen av flaskan upp och ner så att det bildar en tratt. Tejpa sedan ihop delarna. På så vis kommer getingar flyga in för att hitta sockret och de hittar sedan inte ut.

Foto: Wikimedia Commons

Källor: Expressen, Prevention

Vilka otroligt smarta knep. Har du socker hemma som bara står borde du prova dessa tips. Dela gärna tipsen med andra, de kommer att tacka dig.