Den här enkla övningen kan hjälpa mot din tinnitus på bara 1 minut

Tinnitus är fruktansvärt jobbigt för de som är drabbade. Många lider av konstant pip och sus i öronen och det leder till många andra både psykiska och fysiska besvär. Och värst av allt, det finns inget riktigt botemedel som hjälper för alla

Men nu har ett trick som verkligen verkar fungera börjat spridas på internet som alla kan göra själva hemma!

Var med och dela den här viktiga artikeln för att hjälpa drabbade i Sverige. Även en liten hjälp kan betyda så mycket.

Tinnitus är ett handikapp som drabbar många människors vardag. I Sverige räknar man med att ungefär var tionde person har upplevelser av tinnitus – och av dessa har ungefär 100 000 personer så svåra besvär att deras dagliga liv drabbas, enligt vårdguiden.

Människor som lider av svår tinnitus beskriver det ofta som väldigt svårt att leva med handikappet. Tinnitus leder till störd nattsömn, irritationskänslor och stöd koncentrationsförmåga.

En del som har tinnitus känner sig också trötta och nedstämda. Det är vanligt med muskelspänningar och man tycker ofta att besvären försämrar livskvaliteten.

Dessutom finns det en utbredd hopplöshet bland drabbade eftersom det inte finns något riktigt botemedel – oftast kan man bara hoppas på en lindring genom KBT-terapi, medicinering eller en specialhörselapparat som skapar omgivningsljud som kan maskera öronsuset.

Men nu har ett trick börjat spridas på nätet som förändrar människors liv.

1. Sätt först handflatorna mot ett bord. Lägg pekfingret över långfingret och tryck sedan ned pekfingret mot bordet så det blir ungefär som att knäppa med fingrarna.

2. Placera sedan handflatorna över öronen.

3. Gör sedan samma ”knäppande” rörelse med pekfingrarna som du gjorde mot bordet fast mot bakhuvudet med handflatorna över öronen. Upprepa det 50 gånger.

Många som varit drabbade av Tinnitus i flera år har testat knepet och har för första gången på väldigt länge upplevat att det har lättat. Förändringen är temporär men även en kort tids avbrott är värdefullt för den som lider konstant.

Titta gärna på den här videon som visar hur människor som är drabbade testar tekniken. Deras reaktion och lättnad när de hör tystnaden säger verkligen allt. Helt magiskt.

 

Nästan alla känner någon som är drabbad av Tinnitus, ofta utan att veta om det eftersom många lider i det tysta, var med och dela den här viktiga artikeln för att hjälpa dem. Det här kan ge så många den hjälp de behöver.

Publicerad av Newsner Knep, gilla gärna